Hoe WMA converteren naar MP3 met behulp van iTunes

Hoe WMA converteren naar MP3 met behulp van iTunes


Hebt u een favoriete audio bestanden in de WMA-indeling, overwegen kunt u het omzetten van hen in MP3s. WMA-bestanden zijn eigen Windows-bestanden en zijn niet altijd compatibel met andere besturingssystemen en persoonlijke audio-spelers. MP3-bestanden zijn niet merkgebonden maar hoeft niet dezelfde beperkingen. Ze werken met de meeste computers en spelers. Converteren van bestanden met behulp van Apple's gratis iTunes-software kan in minuten worden bereikt.

Instructies

1

Download de nieuwste versie van iTunes als u nog geen het op uw computer. Dit is een gratis applicatie die kan worden gedownload van de website van Apple iTunes.

2

Installeren en instellen van iTunes door alle aanwijzingen te volgen.

3

ITunes lopen. Klik op 'Bewerken' en vervolgens 'Voorkeuren'. Onder de categorie "Algemeen", klikt u op de knop welk says "Importinstellingen." Dit opent een pop-up venster waarin u de standaardcodering voor muziek die u in iTunes importeren zult kunt selecteren. Selecteer "MP3 Encoder" in het drop-down menu.

4

Klik op "bestand", dan "Voeg toe aan bibliotheek." Navigeer naar de map waar uw WMA-muziekbestanden worden opgeslagen en klik op de nummers die u wilt converteren naar MP3-formaat. Als de bestanden niet-beveiligde WMA-bestanden zijn, zal iTunes een kopie maken van elk bestand in MP3-formaat en toe te voegen aan uw iTunes-bibliotheek. De oorspronkelijke WMA-bestanden blijven ongewijzigd.

5

Controleren om ervoor te zorgen dat uw bestand correct is omgezet. Om dit te doen, klik op uw muziekbibliotheek, met de rechtermuisknop op uw nieuwe MP3-bestand en klik op "Get Info." Een informatiescherm verschijnt dat de eigenschappen van het bestand worden weergegeven. Als je kijkt onder de categorie "Soort", moet het lezen "MP3".

Tips & waarschuwingen

  • Wanneer u uw bestand naar MP3 converteren, zal iTunes een kopie van het bestand en het bestand niet zal vervangen. Daarom zul je twee versies van het bestand, dat is de oorspronkelijke WMA-bestand en de andere thats een MP3.