Hoe wijzig ik een bestandsextensie van PNG naar JPG?Portable Network Graphics (PNG) beelden worden geïmplementeerd in plaats van GIF-bestanden. Een PNG-afbeelding is een afbeelding van hoge kwaliteit, maar het duurt niet zo veel Web host harde schijfruimte in beslag als andere afbeeldingen, zoals JPG- en BMP. Kleinere afbeeldingsbestanden worden gebruikt op websites om te voorkomen dat hoge downloadtijden voor gebruikers die tragere internetverbindingen. Als u wilt wijzigen de bestanden met de extensie, gebruiken software zoals Microsoft Paint om de afbeelding naar een nieuwe indeling converteren en wijzigt u de extensie.

Instructies

1

Met de rechtermuisknop op het PNG-bestand en selecteer 'Open met'. Selecteer in de lijst met programma's, "Microsoft Paint." Dit laadt het bestand in de verf-software.

2

Klik op de "File" menu-item en selecteer vervolgens "Save As." Een nieuw venster geopend waar u kunt converteren en de extensie voor het bestand wijzigen.

3

Selecteer "JPG" in de drop-down box met het label "Opslaan als type." Voer in het tekstvak met de naam "Bestandsnaam", een nieuwe naam voor het geconverteerde bestand. U hoeft niet te geven een bestandsextensie, aangezien de applicatie zal automatisch de extensie wijzigen.

4

Klik op de knop "Opslaan". Dit slaat het bestand op uw harde schijf met de extensie geconverteerd naar ".jpg."