Hoe werkt een Wi-Fi-Hotspots?

Technische

Teruggebracht tot een zeer simplistische uitleg, is een WiFi-hotspot in feite niets meer dan het dezelfde soort toegangspunt u in elk huis vindt misschien met wat bekend als een gateway toegevoegd staat. Een gateway is een technische methode van het toestaan van de gebruikers die worden gezocht via de verbinding terwijl het houden van wie niet gezocht wordt uit de service gebruiken.

Dikwijls, het gebruikt in een omgeving van hotspot toegang-kommahardware is uitgerust met een hoger uitgangsvermogen, (technisch genoemd EIRP), of een hogere gain, directionele antenne, die het mogelijk maakt voor een groter kleurenbereik voor de klanten te kunnen verbinding maken met de service. In veel gevallen is dit nodig vanwege de grootte van de vestiging die is het verstrekken van de dienst. In geval van een groot hotel, meer dan één toegangspunt zal worden gebruikt en het is niet ongebruikelijk voor een klant te kunnen meer dan één toegangspunt met hun mobieltje. Dit mocht gebeuren, is het raadzaam dat het toegangspunt met het sterkste signaal worden aangesloten op voor de beste resultaten.

Hotspots uitgezonden een baken dat maakt het mogelijk voor de draadloze apparaat van een klant om te zien dat het access het er is en beschikbaar Point. De noodzaak van een vooraf ingestelde wachtwoord om toegang te krijgen wordt bepaald door de hotspot van beheer, zoals het geval is in veel hotels en motels.

Bedrijfsmodel

Hotspots worden ingezet in een van de twee rassen, betaalde en gratis.

Betaalde hotspots meestal is dienst een gevangene publiek, als men zou kunnen in een luchthaven of met overnachting appartement vinden waar internettoegang hebben iets dat een klant bereid te betalen voor zou zijn.

Gratis hotspots zijn over het algemeen voorzien als een waarde toegevoegde service, dat is bedoeld om ofwel te verleiden een klant in een inrichting of om te verlengen hun verblijf. Af en toe reclame wordt geïnjecteerd in de Internet-verbinding als een methode voor het genereren van inkomsten, maar deze praktijk begint te vervagen als het is vrijwel universeel had een hekel aan.

Clientverbinding

Vanaf de clientzijde is verbinden met een hotspot een relatief pijnloos ervaring zodra toegang wordt verleend. De meeste WiFi-uitgeruste apparaten herkent onmiddellijk dat een toegangspunt beschikbaar is en proberen zal te verbinden met het toegangspunt. Als betaalde toegang vereist is, meestal een gateway-scherm zal worden gepresenteerd en de procedure voor de betaling zal worden weergegeven. Zodra de betaling is verwerkt, zal toegang tot het Internet ter beschikking worden gesteld.