Hoe werkt een sortering Curve?

Hoe werkt een sortering Curve?
Hoe werkt een sortering Curve?

Een blik op de Bell Curve

Als het gaat om je kwaliteiten, zijn dingen meestal vrij absolute tot middelbare school. Zelfs dan geven weinig docenten gebogen rangen. Het is niet totdat de college-niveau die sortering gebogen wordt gemeengoed. Maar als je ooit hebt draaide in een test die je dacht dat je had toch mislukt, alleen om te zien dat u doorgegeven (en doorgegeven door een significante marge), je zou een beetje verward. Gebogen sortering kan vele vormen aannemen, maar de meest voorkomende is de belcurve.

De klokcurve is een methode waarin de instructeur van de klasse rangen op een relatieve basis, in plaats van één van de absolute waarde toegewezen. Zij doen dit meestal door het toewijzen van een belcurve, dat is een manier waarin alle rangen worden verantwoord. Interessant, als een paar studenten perfect op de absolute schaal scoren, annuleerteken op wekken een curve die is niet veel anders dan als de test had gescoord op de gebruikelijke wijze. Om deze reden, veel instructeurs rang van hun proeven op de absolute basis en daarna beslissen of aan de kromme op basis van prestaties.

Hoe werkt gebogen

Als het gaat om de zuivere gebruik van bell gebogen, beslist de instructeur in het begin een aantal factoren die oneerlijk is voor de niet-ingewijden lijken. Zij zal een rang toewijzen aan het midden van de curve (het hoogste punt, en daarom de meest voorkomende rang in de klas), die gewoonlijk zal een C. Zij zal een bepaald percentage van de studenten vervolgens toewijzen aan de hoge kant, en een bepaald percentage aan de lage kant, met elke graad langs de weg een bepaald aandeel van de studenten ontvangen. Statistisch gezien, deze methode van sortering is gezond, en meestal produceert resultaten die inderdaad eerlijker verliepen zijn dan absolute grading, die geen rekening houden met eventuele tekortkomingen van de kant van de instructeur.

Een andere gemeenschappelijke methode

Zoals veel instructeurs niet zie de eerlijkheid in de traditionele bell curve-systeem, ze gebruiken een andere methode die heeft overtroffen bell gebogen in termen van algemene populariteit en de frequentie van gebruik. Deze methode is een beetje eenvoudiger. De instructeur rangen alle tests op de absolute indeling systeem. Vervolgens neemt hij de hoogste rang in de klasse (laten we zeggen het was een 93). Zeven punten scheiden de hoogste rang in de klasse van de hoogst mogelijke score. De instructeur zal dus zeven punten toevoegen aan ieders score. Liefst met de klok gebogen systeem, wordt deze methode als de hoogste score een 100 is ondermijnd.