Hoe werkt een Processor?

Hoe werkt een Processor?

Definitie

Een processor is een elektronische schakeling die is ontworpen voor gebruik en onderhoud van computers. Zonder een processor, iets dat voert het programma's--zou elektronisch speelgoed, videospelletjes en thuiscomputers--kunnen werken. De processor is het onderdeel waarmee deze apparaten fysiek vertelt wat te doen en wanneer het te doen.

De baan

Hoewel de processor de sleutel tot zeer ingewikkelde apparaten is, is wat het fysiek doet eigenlijk heel simpel. Het voert een paar eenvoudige instructies die vertellen welk apparaat het is ingesloten in hoe om te werken. In een computer thuis, bijvoorbeeld wordt de processor op opstarten geladen het werkende systeem, dat is het grote programma waarmee u al uw kleine programma's zoals uw Internet-browser of uw tekstverwerker gebruiken.

De instructies

Elke processor, ongeacht welk apparaat het onder controle heeft, zal het uitvoeren van de dezelfde vier stappen. Ten eerste, zal de processor zijn geheugen voor instructies die relevant zijn voor het uitvoeren van haar doel zoeken. Het zal dan het decoderen van deze instructies, vertellen de relevante onderdelen aan, zeg, het laden van een besturingssysteem. Het zal dan deze instructies uitvoert, en vervolgens tot slot een record van de resultaten van de instructies (of ze waren succesvol) voor toekomstig gebruik maakt.