Hoe werkt een Lenovo Laptop zonder de Touchpad

De Lenovo ThinkPads en IdeaPads worden geleverd met een touchpad, een aanraakvlak of beide. Als de touchpad lastig om te werken is met of niet reageert, kan u aansluiten van een externe muis aan op de laptop en in plaats daarvan gebruiken. Sommige Lenovo laptops gebruik maken van een persoonlijke systeem 2 (PS/2) of de connector van de universal serial bus (USB) voor externe muizen, terwijl anderen gewoon bieden poorten voor USB. Schakel het touchpad-stuurprogramma na het aansluiten van de externe muis om te werken de Lenovo zonder de touchpad.

Instructies

1

Sluit een USB-muis aan op de linker- of rechterkant van de laptop, of sluit een PS/2-muis aan op de aansluiting van de externe invoerapparaat.

2

Klik op "Start". Klik op "Control Panel". Gaat voor "Hardware en geluid", vervolgens uitgezocht "Muis" onder "Apparaten en Printers."

3

Selecteer de "Hardware" tab. Klik op het touchpad of trackpoint stuurprogramma. Klik op 'Eigenschappen'. Klik op 'Uitschakelen' als u wilt uitschakelen van de touchpad op de Lenovo.

Tips & waarschuwingen

  • Sommige touchpads of trackpunten kan worden uitgeschakeld met een speciale optie of software vinden op de Lenovo. Bij sommige modellen, kunt u het tabblad "UltraNav", vervolgens "Inschakelen touchpad" uitschakelen van de ge├»ntegreerde muis duidelijk.