Hoe werkt een Flatbed-Scanner?

Hoe werkt een Flatbed-Scanner?

Delen van een Flatbed-Scanner

Een flatbed-scanner is rechtstreeks aangesloten op een computer of piggybacking op een computer printer. De verbinding kan worden door standaard parallelle poort, USB, SCSI- of FireWire-interface. Onder het deksel van de flatbed is scanner een transparante ruit. Binnen de scanner is een bewegende lichtbron en andere elektronica. Er zijn geen onderhoudsvrije delen binnen een scanner. Afhankelijk van het specifieke model, kan er knoppen op de voorkant van de scanner of het strikt via de software kan werken. Als u wilt communiceren nuttige gegevens op de computer, gebruiken de meeste scanners het TWAIN-protocol. TWAIN staat voor "technologie zonder een interessante naam."

Grondbeginselen van het scannen

Afhankelijk van de grootte van het oorspronkelijke document en de resolutie en de vergroting geselecteerd, kan een scan bestaan uit vele megabytes aan gegevens. Resolutie wordt gemeten in dots per inch (dpi). Een kleur-scan produceert een veel groter bestand dan de equivalente scannen in zwart-wit. Om uw eerste scannen, een kunstprogramma of native software van de scanner geopend. Selecteer de minimale resolutie die u gelooft een bruikbare scan zal produceren. Plaats de oorspronkelijke document de bedrukte zijde naar beneden op het glas en sluit het deksel, start de scan. De meeste scanners hebben een preview-modus, die een snel beeld produceert van hoe de definitieve scan eruitziet. De preview is aanvaardbaar, Controleer de laatste scan. Dit kan enkele minuten duren, terwijl de lichtbron langzaam op en neer de lengte van de scanner beweegt, het vertalen van de gegevens uit de afbeelding in een bestand dat kan worden opgeslagen op de harde schijf van de computer. Scanners maken doorgaans bestanden in de indeling .jpg. Sommige kunnen ook bestanden in BMP-, .tif- of andere indelingen maken. Laatste, sla het bestand op uw computer en openen met een kunstprogramma. Met de toevoeging of OCR, Optisch tekenherkenning scannersoftware, kunt u documenten scannen en vermijden overtypen. Zelfs met perfect leesbaar originelen, OCR scannen van documenten is niet 100% nauwkeurig, en de documenten zal moeten worden nagelezen en gecorrigeerd.

Scannen van Hints

Als een zwart-wit van een document scannen is te klein om te lezen, het verhogen van de resolutie tot 600 dpi of hoger. De scansoftware gewas functie gebruiken om de ruimte te scannen zo klein mogelijk te maken. Dit bespaart tijd en megabytes.