Hoe werkt een Computer Scanner?

Inzet zijn, u hebt gebruikt een scanner of op het werk of thuis onlangs. Deze apparaten zijn goedkoop, en zijn ze een van de pijlers van de meeste kantooromgevingen. Of de scanner maakt deel uit van een printer, is een zelfstandige flatbed eenheid of zelfs een handbediende eenheid, het basisidee van een scanner is gemakkelijk te begrijpen. De scanner maakt een foto van uw document of foto en digitaliseert het voor gebruik op een computer. Terwijl de meeste mensen dit intuïtief begrijpen, weten de meeste niet echt wat er gebeurt binnen een scanner. Gelukkig begrijpt een paar gemeenschappelijke componenten binnen elke scanner, kunt u een beter idee van hoe dit gemeenschappelijk toestel werkt.

De CCD

De belangrijkste component in een scanner is de charge - coupled apparaat, of CCD, die is eigenlijk hetzelfde apparaat deel uitmaakt van een digitale camera. Een CCD is een verzameling van kleine licht detecterende diodes in matrixvorm. Elk van deze dioden, genaamd een fotosite, zet licht in een elektrische lading. Fotosites genereert een grotere hoeveelheid elektriciteit wanneer blootgesteld aan meer licht, waardoor de CCD te nauwkeurig reproduceren van beelden.

Wanneer scanners werken, werken ze bloot van het document wordt gescand aan de CCD als soepel en voorspelbaar mogelijk. Een licht is scheen op het document, die dan het licht terug op de CCD weerspiegelen zal te vangen de details van het document. Omdat een CCD niet wat het is kijken weet, scanners is afhankelijk van een langzame, methodische proces om alle informatie over een document te vangen.

Een compleet beeld te krijgen

Verschillende scanners bereiken deze prestatie op verschillende manieren. Sommige scanners verplaatsen het backlight achter het document, terwijl anderen kunnen het document verplaatsen en de scannerhardware op zijn plaats laat. In beide gevallen wordt het licht weerkaatst door het document gestuiterd off van een spiegel, waarin het op de CCD. Software houdt de timing en de positie van het proces en extrapoleert deze informatie om te bepalen welk gedeelte van een document momenteel wordt gescand.

Om te bereiken kleurenSCANNING, scanners gebruiken een Multi-Pass systeem, waar de scanner maakt een enkele pass met behulp van een filter voor elke kleur. Door het detecteren van niveaus van rood, groen en blauw in een document, kan de scanner de beelden voor het nauwkeurig reproduceren van foto's met miljoenen kleuren samenvoegen. Nieuwere scanners soms gebruiken verschillende delen van de CCD voor elke kleur en slechts een enkele pass, maar het idee blijft hetzelfde. Met deze eenvoudige technieken, kunt een scanner een afbeelding van vrijwel elk document maken in slechts een paar seconden.