Hoe werkt een Computer projectoren?

Inleiding

Er zijn vele verschillende types van computer projector: CRT, DLP en LCD, om enkelen te noemen. De bekendste is de Liquid Crystal Display-projector. De LCD-projector maakt gebruik van warmte uit een halogeen lamp om te zetten van het kristal in vloeistof zodat afbeeldingen worden weergegeven in een vloeiende bewegingen. In dit artikel zullen we leren van de technologie achter de computer LCD-projector en zien hoe het werkt.

Hoe werkt het?

Er zijn drie panelen in de LCD-projector. De halogeen lamp is in het midden geplaatst zodat de panelen eromheen. Het is de taak van de panels te produceren licht. De kristallen smelten wanneer de halogeen lamp opwarmt, waardoor licht doorlaat. Het intensiteitsniveau van de halogeen lamp bepaalt de Toon van de beelden; meer warmte van de lamp brengt lichtere tinten. Elektrische spanning die via de projector reist bepaalt de warmte die wordt geproduceerd door de halogeen lamp.

De projector is aangesloten op de computer en fungeert als een monitor. De beelden reizen via de kabel die is aangesloten op de computer en op de buis binnen de projector. Het scherm is bedekt met fosfor de foto op het stuiteren. Elk gedeelte van het licht van de projector op het scherm is een pixel. Voor de productie van kleurenafbeeldingen, is de pixel opgesplitst in rode, blauwe en groene kleurcomponenten. De drie verschillende panelen van de LCD-projector zijn in staat om meer dan 16 miljoen kleuren op basis van de intensiteit en de variaties van de drie primaire kleuren te produceren.

Elk paneel omgaat met zijn eigen kleur, dat is waarom er drie panelen voor de drie primaire kleuren zijn. Elk paneel stuurt een lichtstraal voor de kleuren. De kleuren produceren van de ware kleuren van de afbeelding zodra ze het scherm raken en met elkaar combineren.

LCD Projector resoluties

Resolutie van de LCD-projector wordt gedefinieerd door welke van de vier verschillende categorie├źn valt het in. UXGA (1600 door 1200) is de hoogste en meest dure op de markt. Dit type van projector kan een breed scala van computers ondersteunen. Veel zakelijke kantoren die afhankelijk zijn van presentaties op een regelmatige basis hebben de neiging om de gunst van de UXGA-model. De volgende neer is de SXGA (1280 door 1024). De SXGA wordt gebruikt door individuen met high-end computers omdat het biedt hoge resolutie beelden en handig is wanneer iets zo krachtig als de UXGA niet nodig. XGA (1024 bij 768) wordt meer gebruikt door de consument vanwege zijn lage prijs tag ten opzichte van de eerste twee modellen. De beelden zijn niet zo helder als de UXGA en SXGA, maar de XGA stilstaande biedt grote beelden. Het model dat het meest wordt gebruikt is de SVGA (800 x 600), want het is de minst dure van alle de LCD projectoren. Dit is ideaal voor personal computers en biedt nog steeds grote beeldkwaliteit.

Wanneer het proberen om te beslissen welke is ideaal voor thuis of op kantoor, vergeet u niet dat de LCD-projector de kosten wordt bepaald door de resolutie. Als u niet nodig de toegevoegde resolutie of kosten hebt, vasthouden aan de SVGA-modellen. Echter, er zijn momenten wanneer de UXGA-modellen meer ideaal voor zakelijke en gaming doeleinden vanwege de uitstekende beeldkwaliteit zijn.