Hoe werken de Ethernet-kaarten?

Hoe werken de Ethernet-kaarten?


Als u eigenaar bent van een traditionele desktop computer, zijn de kansen de Internet verbinding werkt via een Ethernet-netwerkadapterkaart. De card is een elektronische printplaat, die past in een sleuf in de computer, het vertalen van gegevens in het netwerk signalen en vice versa. Ethernet-kaarten kunnen aanvaarden een netwerkkabel of een draadloze verbinding, hoewel niet beide tegelijkertijd.

Ethernet

In de jaren 1970, Ethernet computernetwerken ontstaan en groeide in populariteit als een standaard, snelle en handige manier om gegevens uitwisselen tussen verschillende computers van verschillende types en merken. Ethernet verzendt gegevens gecodeerd als een reeks elektrische impulsen in een kabel of radiogolven. De Ethernet-standaard omvat de gegevens, elektrische en mechanische aspecten van het netwerk, met inbegrip van de spanningen in de bedrading, het ontwerp van stekkers en stopcontacten, en de organisatie van gegevens in nette bundels genaamd frames gebruikt. Elke Ethernet-kaart ooit gemaakt heeft een uniek identificatienummer genoemd een MAC-adres, waarbij MAC staat voor Media Access Control. Zoals elke computer dit uniek adres heeft, kunnen zij hetzelfde netwerk delen.

PCI kaarten

In 2011 steek de meeste Ethernet-kaarten in een transactie van een aantal speciale connectoren, projecten, een beroep op de systeemkaart van de computer. Deze smalle aansluiting stuurlieden met de rand van de kaart en vergunningen gegevens signalen te verplaatsen tussen het moederbord en de elektronica op de kaart. Het kaartje heeft een Ethernet-aansluiting of antenne gemonteerd op een smalle metalen plaat geconfronteerd met de buitenkant van de computer. De aansluiting accepteert een Ethernet-netwerk kabel; de antenne is draadloos en heeft geen kabel nodig.

Stuurprogramma

De Ethernet-kaart wordt geleverd met een kleine softwareprogramma genaamd een stuurprogramma. U installeert het stuurprogramma in uw software voor Windows, Linux of Mac OSX besturingssysteem. Het driver programma bemiddelt tussen het besturingssysteem en de kaart. Wanneer u uw e-mail of Web browser programma's gebruikt, doorgeven ze gegevens aan het besturingssysteem, die vervolgens naar de kaart via het stuurprogramma gaat.

Ethernet-verbinding

Gegevens op een Ethernet-netwerk bestaat uit spanning impulsen in een kabel of radiogolven verplaatsen door de lucht. Sommige circuits op de Ethernet kaart zenden en ontvangen van deze signalen, anderen de signalen converteren naar gegevens en doorgeven aan de rest van de computer. De kaart zintuigen de maximale snelheid waarmee het kaartje gegevens kan verzenden. Op bekabelde netwerken loopt de snelheid 10 tot 10.000 megabits per seconde; draadloze netwerken variƫren de snelheid volgens de signaalsterkte en 450 megabit per seconde kunnen bereiken.