Hoe weet ik welke NIC-kaart heb?De Apparaatbeheer van Windows geeft elk hardwareonderdeel dat is geïnstalleerd in een bepaalde PC. Het is een geweldig hulpmiddel voor de identificatie van de fabrikant en het model van uw netwerk-interfacekaart (NIC). Weten wat voor soort NIC in uw machine hebt helpt u bij het identificeren van de netwerksnelheid en het type stuurprogramma's moet u mogelijk de kaart interface bijwerken.

Instructies

1

Klik op de knop Start van Windows en selecteer "Uitvoeren". "Sysdm.cpl" invoeren in het tekstvak en druk op de knop "Ok". Hiermee opent u het venster van de eigenschappen van het systeem.

2

Klik op het tabblad "Hardware". In dit venster, klikt u op de knop "Apparaatbeheer" om de lijst met hardware die is geïnstalleerd op uw machine.

3

Scroll naar de "Network Adapters" sectie in Apparaatbeheer. Klik op het pictogram om een lijst van netwerkinterfacekaarten op uw machine te vouwen.

4

Bekijk de lijst met kaarten. Sommige machines hebben meer dan één kaart geïnstalleerd, zoals een LAN-kaart en een draadloze adapter. De lijst bevat de naam van elke kaart en fabrikant. Dubbelklik op de kaart die u herzien wilt, zie meer details over de kaart.