Hoe weet ik wat voor soort RAM een Computer nodig?Het type van RAM neemt van een bepaalde computer is volledig afhankelijk zijn voor het moederbord. Door de inspectie van de bestaande RAM en het bepalen van het type, indien mogelijk, is de zaak opgelost. Fabrikant van het moederbord zal ook een lijst van de ondersteunde typen en de capaciteiten van de RAM in de gebruiker handmatig en op de website van de vennootschap. Verscheidene leveranciers bieden kruisverwijzingen naar nieuwe RAM door computer maken en model, en sommige automatische RAM scanning tools zijn nog beschikbaar.

Instructies

Inspecteren van de bestaande RAM

1

Uitzetten van de computer en open de aanvraag.

2

Sluit het ene uiteinde van de Antistatische polsband aan uw linker- of pols en clip van het andere uiteinde op het frame van de zaak.

3

Druk naar buiten op de kunststof retentie clips holding een van de modules van de RAM in plaats en hen naar beneden druk op totdat de module iets in de aansluiting roept. Trek de RAM rechte en buiten de aansluiting en inspecteren voor geen markeringen worden aangebracht of een label die het type van RAM is het aangeeft.

4

Vervang het RAM-module door te schuiven het terug in de contactdoos zoals aangegeven door de kleine inkeping en plastic lipje dat mate omhoog wanneer de module wordt ingevoegd in de juiste richting. Druk stevig aan elk uiteinde tot de module klemmen neer volledig in het stopcontact en de retentie clips vastklikken aan beide uiteinden.

Verwijzen naar moederbord informatie

5

Raadpleeg de gebruikershandleiding van het moederbord dat kwam met de computer en zoek naar de sectie waarin wordt uitgelegd welke soort RAM op het moederbord en in welke capaciteiten en combinaties wordt ondersteund.

6

Zoek het merk en modelnummer van het moederbord van markeringen op het bord, die zichtbaar zijn wanneer de omslag wordt verwijderd en een zaklamp is scheen binnen.

7

Meld u op het Internet en bladeren moederbord of de computer website van de fabrikant voor meer informatie over de vraag wat voor soort RAM-geheugen wordt ondersteund door de computer.

8

Bel technische ondersteuning voor de computer en vraag wat soort van RAM het systeem neemt.

BIOS Setup Systeeminfo

9

Start de computer opnieuw op.

10

Druk op de vereiste toets om het systeemsetupprogramma (BIOS) als het systeem eerst start en voordat het besturingssysteem logo verschijnen op het scherm. De sleutel wordt vaak weergegeven op het scherm in de vorm van het bericht "Pers (sleutel) to enter setup" of iets dergelijks. Typische sleutels die worden gebruikt zijn "Verwijderen," "F1", "F2" en "F10." Indien het systeem niet setup, laat het aan het besturingssysteem opstarten en afsluiten om opnieuw te proberen.

11

Lees de informatie op het hoofdscherm voor BIOS-setup te zien als het type van RAM er wordt aangegeven. Navigeer naar andere schermen met behulp van het toetsenbord pijlen en "Enter" toets om te zoeken naar het type en de hoeveelheid geïnstalleerd RAM. Typische locaties zijn "System Information" en "Algemene" categorieën.

Geheugen leverancier Websites

12

Start een browservenster en verbinding maken met een geheugen leverancier website.

13

Het merk en model gegevens invoeren in de interactieve display om te zoeken naar beschikbare geheugenupgrades voor de computer.

14

Klik op de knop voor het hulpprogramma voor het scannen van automatische geheugenopslag indien gewenst en volg de stappen voor het installeren en uitvoeren van het hulpprogramma om te bepalen welk type van RAM-geheugen en de beschikbare upgrademogelijkheden.

Tips & waarschuwingen

  • Het geheel van de geïnstalleerde geheugenmodules wordt vervangen door de modules van de hoogste capaciteit die de computer, indien mogelijk nemen zal. Gebruik identieke RAM-modules in elke socket voor beste resultaten.
  • Mengen van verschillende snelheid en capaciteit RAM-modules kan soms leiden tot onverwachte systeem bevriest of herstart. RAM is static-gevoelig en kan worden vernietigd door het hanteren van het zonder enige vorm van bescherming tegen statische ontlading.