Hoe volledig schoon uit een Computer

Hoe langer uw computer operationeel is, de software meer ongewenste, of gewoon vergeten, het zal ophopen. U zijn desgewenst volledig schoon het uit, of u wilt beginnen met vers, of misschien de computer verkopen of doorgeven aan iemand anders. Vanaf vers zal alle ruimte vrijmaken en prestaties van uw machine.

Instructies

Vanaf CD opstarten

1

Start de computer opnieuw. Toegang tot het BIOS. Het proces kan afwijken afhankelijk van uw machine, maar u meestal druk op de knop "F7" in het flash recht als uw computer laarzen.

2

In de BIOS, ga naar "Boot Order."

3

De CD-ROM (het kan zeggen "DVD" of iets dergelijks) ingesteld op de eerste boot. De instelling wijzigingen opslaan.

4

Plaats de Windows-installatieschijf. De BIOS-instellingen opslaan en klik op "Exit". Druk desgevraagd op de toets "Enter" vanaf cd-rom wilt opstarten. In plaats van het nemen u mee naar het bureaublad, laadt de schijf.

Vanaf vers

5

Controleer of u in het Windows installatie scherm. Gebruik de pijltoetsen om te selecteren van de partities. Verwijder ze allemaal door op de "d" toets te drukken. Eenmaal voltooid, het enige wat u ziet is "Niet-gepartitioneerde ruimte."

6

Druk op "Enter". Dit zal beginnen met het proces van het installeren van Windows op de niet-gepartitioneerde ruimte.

7

Wanneer daarom wordt gevraagd, kies "Formatteren met het NTFS-bestandssysteem." Wees geduldig, aangezien dit kan een tijdje duren. De computer zal opnieuw opstarten door zelf en u zult worden gebracht naar de OS instelling.

8

De productcode invoeren. Dit bevindt zich meestal op de mouw die uw schijf kwam in. Als u uw computer hebt aangeschaft bij een bedrijf zoals Dell, moet u wellicht contact met hen voor deze informatie.

9

Selecteer "Standaardinstellingen" en klik op "Next." Installatie zal nu voltooien door uw besturingssysteem. Uw computer heeft gereinigd van alles, met inbegrip van audio- en video drivers, die u nu opnieuw moet installeren.

Tips & waarschuwingen

  • Sla alle items die u behouden wilt voordat het opnieuw formatteren. U zal niet zitten kundig voor hen daarna ophalen.