Hoe volledig het overbrengen van een harde schijf naar een SATA harde schijf

Hoe volledig het overbrengen van een harde schijf naar een SATA harde schijf


Het klonen van een harde schijf op een SATA harde schijf te kopiëren van de gehele schijf, inclusief het besturingssysteem, programma's en gegevensbestanden. De SATA harde schijf kan vervolgens als een upgrade zonder de noodzaak om alle software opnieuw installeren of herstellen van alle gegevens op de computer worden verwisseld. U kunt leren hoe te gebruiken deze populaire schijf klonen van software en een externe USB-harde schijf-adapter voor deze bewerking en extra opslagruimte toevoegen aan elke computer.

Instructies

1

Een back-up van belangrijke bestanden op het systeem voorafgaand aan het begin van de klonen werking.

2

Een USB harde schijf adapter hechten aan een beschikbare poort rechtstreeks op de achterkant van de computer waarop de bron vaste schijf geïnstalleerd. Het toestaan van het besturingssysteem alle vereiste stuurprogramma's laden en plaatst elke meegeleverd stuurprogramma in als daarom wordt gevraagd. Schakel de computer zodra de installatie voltooid is.

3

Bevestig de SATA harde schijf aan de USB-harde schijf-adapter. Koppelen van de energiebron naar de vaste schijf en sluit de krachtbron op een stopcontact. Macht op de computer en het besturingssysteem te laden alle vereiste stuurprogramma's voor de nieuwe harde schijf maar annuleren elke poging van de OS initialiseren van het station of een partitie of volume kunt maken.

4

Download en installeer een harde schijf klonen van softwarepakket.

5

Start de harde schijf klonen van software. Klik op "Tools en Utilities" op het belangrijkste menu en klik vervolgens op 'Kloon schijf' in het contextmenu.

6

Klik "Next" om het klonen van een enkele bestaande schijf in de computer naar de één lege SATA schijf aangesloten op de USB-harde schijf-adapter automatisch. U kunt ook klikken op "Manual" en "Next" voor het configureren van een bepaalde bron station en bestemming rijden en andere geavanceerde parameters controle indien gewenst.

7

Klik op "Doorgaan" om te beginnen de klonen werking en overschrijven de SATA harde schijf aangesloten op de USB-harde schijf-adapter. Eventuele aanwijzingen op het scherm zodat het systeem opnieuw op te starten of de bestaande gegevens op de doeldrive overschrijven te bevestigen.

8

Laat het systeem kloon van de harde schijf volledig afsluiten van het systeem en de stroom van de SATA harde schijf. De SATA harde schijf loskoppelen van de USB-harde schijf-adapter en de adapter USB harde schijf van de computer loskoppelt. Op dit punt, de SATA harde schijf in de computer ter vervanging van het bestaande station kan worden geruild of kunnen worden opgeslagen als een volledige back-up.

Tips & waarschuwingen

  • Koop de grootste harde schijf beschikbaar is om geld te besparen op opslagruimte zoals bepaald door de laagste kosten per GB of kosten per TB. Verdeel de hoeveelheid opslagruimte in de prijs om de waarde te bepalen. Bijvoorbeeld, is een 2 TB harde schijf die $100 kost een kosten per TB van $50, terwijl een 1 TB schijf voor $65 een kosten per TB of $65, 30 procent duurder per TB is.
  • Nooit verwerken of een harde schijf verplaatsen wanneer het is ingeschakeld, en met name wanneer het actief is. Harde schijven zijn gevoelig voor trillingen en impact. Ze moeten niet worden verbonden of verbinding verbroken terwijl de stroom ingeschakeld is.