Hoe voeg ik een hoogtepunt in PowerPoint?

Hoe voeg ik een hoogtepunt in PowerPoint?


In tegenstelling tot Microsoft Word bevat PowerPoint geen een markeren hulpmiddel waarmee u tekst kleuren kunt alsof u een fysieke markeerstift-pen gebruikt. U kunt hetzelfde effect in PowerPoint 2007, echter met behulp van de tool "Opvulling van de vorm" in het menu 'Drawing'. U kunt dit effect ook maken met eerdere versies van de presentatie-software door een doorzichtige, gekleurde rechthoek over de tekst heen te tekenen en de opvulkleur die het best past bij uw behoeften te kiezen.

Instructies

PowerPoint 2007

1

Open de presentatie en klik op de dia die u wilt markeren.

2

Selecteer het tekstvak dat u wilt markeren of een nieuwe maakt. Klik op het tabblad "Invoegen", kies "Tekstvak" en tekent u het gewenste vak. Het vak formaat wijzigen door te slepen de hoekgrepen. Welke tekst u wilt invoeren.

3

Klik op het tabblad "Start" en selecteer "Opvulling van de vorm" in het menu 'Drawing'. Kies de kleur van de hoogtepunt die u wenst in het pop-upmenu kleurstaal. Kijk als het vak achtergrond tekstkleur wijzigt.

Eerdere versies

4

Open de presentatie en klik op de dia die u wilt markeren. Als u nog niet de tekst nog op deze dia geplaatst, doen met behulp van de knop "Tekstvak".

5

Kies het gereedschap Rechthoek in de werkbalk van de "Tekenen" aan de linkerzijde van de onderkant van het scherm. Klik en sleep om een rechthoek over de tekst die u wilt markeren.

6

Dubbel klik op de rechthoek om het dialoogvenster "AutoVorm opmaken". Kies de gewenste markeerkleur in de lijst "vulkleur" en "Transparantie" ingesteld op 50 procent. Zorg ervoor dat "lijnkleur" is ingesteld op "Geen regel." Klik op "OK" om de kleur van de rechthoek en selecteer de tekst.