Hoe vindt u het middelpunt tussen twee 3D-punten met Java

Hoe vindt u het middelpunt tussen twee 3D-punten met Java


Er zijn vele software-applicaties die met punten, coördinaten en geometrie werken. Meetkundige berekeningen uitvoeren in een iteratieve-programma is een beetje anders dan doet het met wiskundige vergelijkingen op papier. Één gemeenschappelijke bewerking is het vinden van het middelpunt tussen twee punten, in twee, drie of elke andere aantal dimensies. Gelukkig is dit een van de eenvoudiger math problemen te vertalen in Java. U kunt een middelpunt met een paar eenvoudige regels code berekenen.

Instructies

1

Open de het Java-bestand waarin u wenst te doen van de berekening met behulp van een teksteditor.

2

Verklaren van zes doubles binnen een geschikte methode voor het Java-bestand, te vertegenwoordigen de x-, y- en z-coördinaten van de twee punten. U kunt een verklaring zoals "dubbele x 1 = 0,0;", zonder de aanhalingstekens. Doen dit niet alleen voor de x 1, maar ook voor y1, z1, x 2, y2 en z2. In de plaats van 0.0, zetten de werkelijke coördinaten van de twee 3D-punten hebt. Als u al deze punten als variabelen in uw programma, kunt u deze stap overslaan.

3

Verklaar drie doubles te houden van de coördinaten van het middelpunt bezig met berekenen. Om dit te doen, typt u "dubbele x 3, y3, z3;" op een nieuwe regel of gebruik wat namen van de variabelen die u verkiest.

4

Type "x 3 = (x 1 + x 2) / 2" op een nieuwe regel. Deze expressie berekent u de x-coördinaat van het middelpunt. Hebt u verschillende namen voor uw coördinaat variabelen, zorg ervoor dat u hen in plaats daarvan.

5

Gebruik van dezelfde uitdrukking in twee meer regels voor y en z: "y3 (y1 + y2) = / 2;" en "z3 = (z1 + z2) / 2;". U hebt nu de x-, y- en z-coördinaten voor een punt midden tussen uw twee 3D-punten.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt dezelfde benadering gebruiken voor een willekeurig aantal dimensies. Bijvoorbeeld, kan het middelpunt tussen twee 2D punten worden berekend met de zelfde lijnen van code, alleen zonder het deel z. U kunt zelfs berekenen middelpunten in vier dimensies of hoger op deze manier.