Hoe vindt u het adres van een netwerkkaart

Hoe vindt u het adres van een netwerkkaart


Elk stuk van materiaal ontworpen om te helpen de verbinding en de routering van het internet naar een netwerk heeft een MAC (Media Access Control)-adres toegewezen. Hierdoor is elk stuk van het netwerk samen te werken. De NIC (Network Interface Card) kan een computer een verbinding met een internet modem, zodat er een MAC-adres. Het MAC-adres dat is toegewezen aan de netwerkkaart meestal wordt afgedrukt op de kaart, maar dat vereist installatie ongedaan te maken om het nummer te vinden. Een andere manier zoeken naar het adres van de netwerkkaart is te vinden in het bios van de computer.

Instructies

1

Toegang tot de "Start"-menu. Wanneer het wordt weergegeven, klikt u op "Uitvoeren". Na het klikken op "Run", verschijnt een vakje in de linkerbenedenhoek van het computerscherm. Het vak kunt u opdrachten invoeren voor het uitvoeren van de DOS-programma's.

2

Typ "cmd" (afkorting voor opdracht) in het vak aan de rechterkant van "open." Druk op "OK" om te laden het opdrachtvenster. Als "cmd" al toont voordat deze in het vak te typen, selecteert u 'OK'.

3

Zoek de knipperende cursor in het vak opdracht naast de opdracht "Pers ieder toonsoort voor voortzetten." Typ "ipconfig/all" en druk op "Return".

4

Zoek de regel code met een adellijke titel "Fysieke adres." De telefoonnummers in de lijst aan de rechterkant zijn MAC-adres van de netwerkkaart.