Hoe vindt u het adres van de afzender van een E-mail in Yahoo! post

Een e-mailbericht bevat meer enkel een bericht. Het bevat ook het IP-adres van de afzender die u vervolgens gebruiken kunt om te isoleren van de computer die het bericht, of zelfs de stad die het vandaan gestuurd. Yahoo! Mail is geen uitzondering op dit. Je hoeft alleen te weten waar te kijken om het te vinden.

Instructies

1

Log in op je Yahoo! e-mailaccount met behulp van uw gebruikersnaam en wachtwoord. Open het gewenste bericht door erop te klikken.

2

Als u een blok tekst boven het e-mailadres niet ziet betekent dit dat de headers zijn uitgeschakeld en dat u wilt ze weer inschakelen.

Om dit te doen, klik op het pictogram van de "Tandrad" gelegen aan de rechterkant van het menu "Afdrukken". Selecteer "Full Header" in het drop-down menu. De volledige Header weergave-venster zal verschijnen.

3

Blader door de tekst voor de uitdrukking "Received: from." Een aantal haakjes bakent het IP-adres van de afzender. Als er meer dan één set, gebruik de laatstgenoemde.

Bijvoorbeeld, als u dit zien in de tekst:

Ontvangen: Van BAY126-W14 ([65.55.131.49]) door bay0-omc1-s33.bay0.hotmail.com

Het IP-adres van de afzender is 65.55.131.49.

4

Als u achterhalen van het IP-adres naar de stad waar het vandaan komt wilt, kopieer en plak het adres naar Arul van IP-adres volgen programma (aruljohn.com/track.pl). Druk vervolgens op de knop "Start Tracking". Een kaart die verwijst naar de plaats waar later verschijnt.