Hoe vindt u een Windows-Admin wachtwoord

Hoe vindt u een Windows-Admin wachtwoord


Windows-besturingssystemen hebben verschillende beveiligingsfuncties waarmee u kunnen de bestanden, documenten en informatie die is opgeslagen op uw computer veilig houden. Bijvoorbeeld, biedt Windows de optie om een beheerderswachtwoord, ook bekend als een adminwachtwoord. Dit wachtwoord, eenmaal ingesteld, is nodig voor toegang tot gegevens op de computer. U moet voorzichtig zijn niet te verliezen dit wachtwoord, vooral als u bent de enige die het weet. Maar als je het verliest, alle hoop is niet verloren. Er zijn manieren te halen.

Instructies

1

Vraag uw systeembeheerder om het wachtwoord. Deze optie werkt alleen als je niet de beheerder van het systeem zelf.

2

Proberen te onthouden van uw wachtwoord of waarop u misschien hebt opgeslagen het als je de systeembeheerder bent. Dit is de gemakkelijkste manier om uw password te ontvangen. Als u kalmeren en rustig zitten, is het wellicht kunnen herinneren van het wachtwoord.

3

Aanmelden zonder een wachtwoord te gebruiken. Deze optie alleen werken ter Venster XP en is alleen nuttig als u uw wachtwoord ergens opgeslagen op uw vaste schijf hebt. Om in te loggen, klikt u op de toetsen Ctrl-Alt-Del allemaal tegelijk wanneer u het Windows-welkomstscherm hebt bereikt. Doe dit twee keer en een login-venster verschijnt. Typ 'Administrator' in het veld "Naam" en het "Wachtwoord" veld leeg laten. Druk op "Enter", en u zal worden aangemeld bij de computer als beheerder.

4

Het wachtwoord opnieuw instellen. Inloggen met de naam en het wachtwoord eventueel van een andere beheerder. Hierdoor zal u wijzigen van het wachtwoord voor de account die u niet kunt vinden. Eenmaal ingelogd, klik op "Start" en vervolgens "Run". Typ "control userpasswords2". Druk op "Enter". Selecteer uw administrator-account en vervolgens op 'Reset wachtwoord'. Maak uw nieuwe wachtwoord en klik op 'OK'.

5

Gebruik een derde-partij wachtwoord recovery tool als geen andere optie voor uw situatie werkt. Er zijn veel tools beschikbaar, zoals OpenWall van John de Schulpzaag wachtwoordcracker of RecoverAnyPassword.com van Windows Password Recovery Tool. Ongeacht welke methode u kiest, gaat u als volgt de downloadinstructies zorgvuldig.