Hoe vindt u een Windows-Admin wachtwoord met behulp van Linux LiveEr zijn verschillende Linux gebaseerde hulpprogramma's waarmee Windows-gebruikers beginstand zetten of wisseling hun wachtwoorden van een Linux Live-distributie, maar slechts één die herstelt wachtwoorden uit het Windows-register. Ophcrack is een gratis, rainbow tabellen gebaseerde wachtwoordcracker die een Live distributie biedt bij wachtwoordterugwinning. Terwijl Ophcrack een versie van Windows biedt, zou het onmogelijk zijn om te installeren en stormloop op als u nog geen toegang tot de machine niet in de eerste plaats.

Instructies

Instellen en gebruiken van Ophcrack om Windows wachtwoorden

1

Download en installeer de gratis toepassing Unetbootin op een computer waartoe u toegang hebt. Unetbootin is een platformonafhankelijke hulpprogramma waarmee gebruikers gemakkelijk maken USB Live installaties van populaire Linux-distributies en computer-hulpprogramma's voor Systeemherstel. Unetbootin komt pre-geïnstalleerd met veel distributies van Linux Live, zodat u gemakkelijk uw Live USB kunt reproduceren.

2

Uitvoeren van Unetbootin en kies de optie "Selecteer distributie". Scroll naar beneden en Ophcrack selecteren in de lijst. Selecteer de nieuwste versie van de tweede drop-down lijst als die optie met uw versie van Unetbootin gegeven.

Als u niet de optie Ophcrack in de drop-down lijst voor uw versie van Unetbootin ziet, dan ga naar de site van Ophcrack en download de ISO image van de Live-CD, vervolgens kiest u de optie van de ISO en selecteer het ISO-image die u hebt gedownload van de site.

3

Kies "USB Drive" uit het drop-down lijst onder aan het dialoogvenster Unetbootin en selecteer het station van de drop-down lijst aan de rechterkant van die. Zorg ervoor dat uw USB-drive op dit punt is aangesloten. Als u het verkeerde station selecteert, kan u eventueel uw harde schijf wissen.

4

Klik op OK en laat Unetbootin downloaden en maak van uw USB-schijf een bootable Ophcrack Live USB. Dit kan duren afhankelijk van uw hardware en de Internet-verbinding, aangezien Unetbootin waarschijnlijk zijn zal voor downloaden van de ISO-image van Ophcrack van website.

5

Nadat Unetbootin klaar is met het maken van uw Live USB van de Ophcrack-hulpprogramma, opnieuw opstarten uw computer. Als uw BIOS is al ingesteld om dit te doen, moet het automatisch schoen vandoor naar de USB-drive. Als dat niet het geval is, zul je login op uw BIOS door op de aangewezen drukken wanneer de computer eerst wordt opgestart. Typisch deze sleutel F2 of Del maar kan variëren afhankelijk van de hardware. In het BIOS, de opstartoptie van de orde dat de USB-drive aan de bovenkant van de lijst te wijzigen.

6

Druk op een toets als uw computer aan laars in het hulpprogramma Ophcrack vereist. Vroeger gelaarsd, moet het beginnen werken op terugvordering van de Windows-wachtwoorden meteen. Doorlooptijd is afhankelijk van de complexiteit van de wachtwoorden, maar Ophcrack zal een lijst van gebruikerswachtwoorden tonen wanneer het wordt beëindigd. Verwijder het USB-station voordat u opnieuw uw toestel opstarten.

Tips & waarschuwingen

  • Als je gewoon wilt wijzigen of het Windows-wachtwoord opnieuw instellen, probeer met behulp van het hulpprogramma 'chntpw'.
  • Using zulks voort ieder systeem of de account waarop u geen toegangsrechten is illegaal.