Hoe vindt u een vriend op doel

AOL Instant Messenger, of doel, is een onmiddellijk-overseinen programma waarmee je om te praten met collega AIM-gebruikers wanneer u bent beide aangemeld. DOEL bevat vele functies, zoals video-chat, chatten en groep chatten. Deze functies zijn handig, echter zonder enige vrienden niet.

Instructies

Voor nieuwe gebruikers van het doel

1

AOL Instant Messenger installeren vanaf www.aim.com.

2

Voer het programma doel. Een scherm verschijnt wordt gevraagd of u vrienden importeren aan de AIM-contactpersonenlijst wilt door inloggen op uw e-mail en zoeken tussen de contactpersonen voor andere gebruikers van het doel. Kies uw e-mailclient in de lijst komt te staan. Voer uw e-mailadres en wachtwoord.

3

Selecteer de gebruikers die u wilt toevoegen aan de contactpersonenlijst en kiest u "Import aan doel." Vanaf hier verschijnt uw geïmporteerde vrienden op uw contactpersonenlijst. Voor vrienden die waren niet door import gevonden, kunt u ook zoeken voor hen speciaal. Voer uw e-mailadres of naam en klik op "Zoek voor Buddy".

Voor de gebruikers van het doel van de huidige

4

Open uw doel-programma en log in.

5

Open uw buddy-lijst, als het al niet geopend na het inloggen. Klik op Menu aan de bovenkant van de contactpersonenlijst en scroll naar beneden naar "Toevoegen aan Buddy List".

6

Geef aan of u gebruiken willen zou "Zoek voor een Buddy" of "Buddy's importeren". Met zoeken moet je invoeren naam of e-mailadres van uw vriend(in). Met importeren volgt u dezelfde procedure als in stap 3 hierboven.

Tips & waarschuwingen

  • De eenvoudigste manier om te vinden een vriend screenname is gewoon om hen te vragen direct. Wanneer u een contactpersoon toevoegt aan de contactpersonenlijst, kunnen zij worden gevraagd om toestemming geven om u toe te voegen, waardoor de vriend die u hebt gezocht voor niet in uw contactpersonenlijst meteen verschijnen.