Hoe vindt u een tekenreeks in tekenreeks PHP

De programmeertaal PHP kunt u webpagina's maken met interactieve elementen. PHP werkt door code in de HTML-webpagina's insluiten en vervolgens uit te voeren op een server met PHP. De standaard bibliotheek van PHP heeft vele ingebouwde functies die betrekking hebben op gemeenschappelijke programmering taken. Bijvoorbeeld, kunt u PHP om te zoeken van een grote reeks van tekst voor een subtekenreeks. Dit kan nuttig zijn voor markering van zoekwoorden op een webpagina. Aangezien de PHP taal deze functie ingebouwd heeft in het, kunt u zoeken naar tekenreeksen in tekenreeksen met zeer weinig code.

Instructies

1

Beslissen hoe u uw PHP-code wordt uitgevoerd. Er zijn een paar verschillende manieren voor u beschikbaar. Als u een PHP-server hebt, kunt u code met behulp van PHP-bestanden uitvoeren. Hebt u geen toegang tot een server met PHP, kunt u een online PHP tolk. Voer de code in deze tutorial in een PHP-bestand of de online PHP-interpreter.

2

Beginnen uw PHP-programma met de volgende instructie:

<? php

3

Verklaar een tekenreeks die u zoekt. Deze tekenreeks kan elke gewenste tekst bevatten. Bijvoorbeeld, kon u dit schrijven:

$stringToSearch = "Dit is de tekenreeks die u zoekt in.";

4

Verklaar een tekenreeks die het woord dat u gaan zoeken in de andere string zal houden. Zoekfrases heten soms patronen, dus kon je de naam van uw variabele woordgroep zoeken 'searchPattern.' Om te zoeken naar het woord 'het', kon u met de volgende instructie schrijven:

$searchPattern = 'de';

5

De strpos ()-functie gebruiken om te zoeken naar de tekenreeks 'het' in de grotere string 'Dit is de tekenreeks die u zoekt in.' te doen dit, het doorgeven van de variabele namen voor deze twee tekenreeksen aan strpos (). De functie zoekt de tekenreeks en als het vindt, wordt de numerieke positie van de substring in de grotere tekenreeks geretourneerd. U kunt het opslaan van deze positie in een andere variabele als volgt:

$locationOfString = strpos ($stringToSearch, $searchPattern);

6

Testen om te zien als de tekenreeks is gevonden. U kunt dit doen door het testen van de variabele $locationOfSring met een "if"-instructie. Als de tekenreeks niet wordt gevonden, zal deze variabele geƫvalueerd als onwaar. U kunt het afdrukken van een bericht voor de gebruiker die de tekenreeks niet is gevonden, uitzien:

if($locationOfString == false) {afdrukken ('string niet gevonden');}

7

De locatie van de tekenreeks als het gevonden, uitzien afdrukken

else {printf ('tekenreeks wordt gevonden in positie %d', $locationOfString);}

8

Sluiten uw PHP-programma met de volgende verklaring:

? >

Uw programma is nu klaar om te worden getest op uw PHP server of online PHP interpreter.