Hoe vindt u een Element van de matrix in Ruby

In de Ruby programmeertaal is een array een lijst met items. Een array is opgenomen door haakjes, met elk item opgenomen tussen aanhalingstekens. ["Appel", "oranje", "banaan", "perzik"] is bijvoorbeeld een array met daarin vier verschillende soorten fruit. U kunt zoeken in een matrix voor een bepaald item. Als het wordt gevonden, vertelt Ruby u de locatie van het item binnen de matrix. Als het niet wordt gevonden, Ruby geeft als resultaat "nul".

Instructies

1

Open de opdrachtprompt in Windows of Terminal in Mac OS X.

2

Typ "irb" zonder aanhalingstekens en druk op "Enter" om te laden van de interactieve Ruby console, als u nog geen een console of script waarin u wilt zoeken naar een matrix.

3

Zoek of de naam van een variabele voor uw array toe te wijzen. Bijvoorbeeld, typt als u wilt toewijzen uw array van de variabele "a" u:

a = ["appel", "oranje", "banaan", "perzik"]

4

Typ het volgende:

a.index("Banana")

Vervang "a" met de naam van uw variabele als er geen 'a'. "Banaan" vervangen door uw zoekterm, ervoor zorgend om laat de aanhalingstekens. Het antwoord bevat de locatie van de termijn waarvoor u doorzocht als het is gevonden, zoals "1."

Tips & waarschuwingen

  • Vergeet niet dat het eerste item in een matrix 0 is.
  • Toegang tot een item in een matrix door de ligging met een [0], vervangen door "a" met de naam van de matrix en '0' met het nummer van de locatie.