Hoe vindt u een digitaal certificaat

Hoe vindt u een digitaal certificaat


Digitale certificaten zijn, volgens Webopedia.com, "Een gehechtheid aan een elektronisch bericht gebruikt voor beveiligingsdoeleinden." Kortom, wanneer u informatie via het Internet, die optreedt elke keer dat u toegang tot een andere webpagina of zelfs het openen van een web-browser verzenden terwijl u on line bent, een certificaat wordt verzonden naar de webbrowser weergegeven dat de website legitiem is. Een digitaal certificaat bevat informatie zoals de eigenaar van de openbare sleutel en zijn of haar gegevens. Meestal wanneer u een site met een ongeldig tegenkomen of niet goedgekeurd certificaat, krijgt u een waarschuwing van uw browser van het web of uw internetbeveiligingsprogramma, als u geïnstalleerd hebt.

Instructies

Mozilla Firefox

1

Klik op het tabblad van de "Hulpmiddelen" op de bovenkant van het browservenster en open het "Options".

2

Klik op het tabblad "Geavanceerd" in het venster Opties en klik op het tabblad van de "Codering" binnen de sectie van het tabblad Geavanceerd.

3

Klik op de knop met de tekst "Certificaten bekijken". Een venster verschijnt nu tonen u alle digitale certificaten van de sites die u tot dusver hebt geopend.

Internet Explorer

4

Klik op het tabblad "Extra" in de veel juiste bovenhoek van de browser en toegang tot de "Internetopties".

5

Selecteer het tabblad "Inhoud" in de Internet-opties.

6

Klik op de knop met een adellijke titel 'Certificaten'. Een venster waarmee u toegang tot alle certificaten zal opduiken.