Hoe vindt u de juiste stuurprogramma's voor mijn nieuwe moederbord

Hoe vindt u de juiste stuurprogramma's voor mijn nieuwe moederbord


Het vinden van informatie over stuurprogramma's is meestal vrij gemakkelijk in Windows--alles wat u hoeft te doen is controleren in de "Device Manager." Moederborden vormen een uitzondering op deze regel, en uitzoeken waar naar stuurprogramma's kunnen moeilijk wanneer u niet zelfs zeker weet wat hebt moederbord. Als u geen documentatie, kunt u een gratis programma zoals CPU-Z bij het bepalen van de details over je board. Vanaf daar vinden van de drivers is gemakkelijk, omdat het moederbord chipset fabrikanten bijgewerkte stuurprogramma's online houden.

Instructies

1

Plaats de driver en hulpprogramma's CD die bij uw moederbord of de computer systeem is geleverd. Waarschijnlijk zal de drivers worden gevestigd op de schijf in een zelfinstallerend programma dat uw moederbord stelt.

2

Download het gratis programma "CPU-Z" om te bepalen welke moederbord en het stuurprogramma dat u hebt geïnstalleerd. Als u al het model weet, kunt u doorgaan met stap 4.

3

Het programma downloaden en stormloop op voor zien van de informatie over uw moederbord. Kijk onder het "printje" en noteer de naam "Chipset" en modelnummer.

4

Ga naar de website van de chipsetfabrikant en haar supportpagina zoeken naar stuurprogramma's voor uw model moederbord. Ook zijn er sommige pagina's die directe links van de lijst voor alle moederbord chipset fabrikanten. Eenmaal op de website van de chipset--zoals Intel, Asus, Gigabyte of VIA--kunt u uw exacte model/typenummer te zien van de nieuwste beschikbare stuurprogramma's.