Hoe vindt u de beste bibliotheek beheersysteem

Hoe vindt u de beste bibliotheek beheersysteem


Op zoek naar de beste bibliotheek beheersysteem kan een ontmoedigende taak zijn. Bibliotheek managementsystemen heten ook bibliotheek automatiseringssystemen of software. Deze kunnen u combineren naadloos uw patroon records en circulatiesysteem met uw elektronische catalogus. Nieuwe bibliotheek managementsoftware maakt het mogelijk voor uw catalogus van de bibliotheek te verlaten de beperken muren van uw bibliotheek en verifieerbare overal dat uw patroons toegang tot het Internet. Met vele verkopers verkopen bibliotheek managementsystemen, de vraag is: Hoe vind je de beste bibliotheek-automatiseringssysteem voor uw bibliotheek?

Instructies

1

Gebruik van het Internet

Bezoek de websites van de grote leveranciers verkopen de bibliotheek managementsoftware die van toepassing zijn op uw gebruik. Of u nu een kleine bibliotheek, bibliotheek van de Universiteit, kerk bibliotheek, schoolbibliotheek, juridische bibliotheek of openbare bibliotheek, zult u willen vinden van een gespecialiseerde leverancier die in uw omgeving werkt. Websites van de leveranciers bieden een overzicht van de kenmerken van hun bibliotheeksoftware voor de automatisering. Sommige bieden online rondleidingen. Dit is de eerste stap in het vinden van de beste geïntegreerde bibliotheeksysteem voor u.

2

Vraag een Demo

Zodra u hebt gericht op een handvol leveranciers, zal u een hands-on demonstratie aanvragen van de leverancier. Sommige leveranciers zal een vertegenwoordiger sturen naar uw locatie te geven u een persoonlijke demonstratie van hun bibliotheek managementsysteem. Andere leveranciers kunnen bieden een online demonstratie, zodat u toegang tot de software vrijwel en communiceren met de verkoper, hetzij online of door telefoon conferenties.

3

Praat met uw collega 's

Informatie aanvragen bij uw collega's. Als u in een lijst-serve of bulletin board waar bibliothecarissen converse deelneemt, kun je een aanvraag voor beoordelingen van collega bibliothecarissen. Praten met iemand die gebruik heeft gemaakt van de bibliotheek-beheersoftware die u overweegt, kunt u leren zijn voors en tegens.

4

De Software in actie te zien

Voor een echte demonstratie van het automatiseringssysteem bibliotheek zou het beste voor het plannen van een bezoek aan de bibliotheken die gebruikmaakt van de software die u overweegt. Verschillende urenlang uitproberen van de software is de beste manier om het werkelijk te ervaren. Voordat uw bezoek, stelt een lijst van vragen te stellen uw collega bibliothecarissen. Ook kon je een lijst van de functies u waarderen of afkeer over uw huidige systeem. Dan, moet u elk van deze functies aan het beheersysteem van de bibliotheek dat u uitprobeert vergelijken.

5

Extra opties te ontdekken

Leveranciers bieden veel add-ons aan uw algemene bibliotheek beheersysteem. (Bijvoorbeeld voor k-12 schoolbibliotheken, Follett van Destiny software biedt een leerboek tracking systeem.) Overweeg welke van deze opties zou nuttig of cruciaal voor uw bibliotheek. Vergeet niet, echter deze extra opties tegen een kostprijs komen.

6

De praktische aspecten te overwegen

Nadat u beslist hebt welke software u wilt, is de volgende stap om te overwegen uw budget en uw technologie-toegang. Sommige bibliotheek beheersystemen duurder dan anderen, zodat u wellicht uw wensen tegen uw budget in evenwicht. Ook praten met uw team technologie om te controleren of dat uw toegang kan omgaan met de behoeften van de bibliotheek automatiseringssoftware die u hoopt om te kopen. Als u niet zeer hands-on in de IT-afdeling, moet u wellicht een overleg tussen de leverancier van de software van de bibliotheek en uw tech team te regelen.

7

Maak uw aankoop en uw Training beginnen

Zodra uw nieuwe bibliotheek managementsysteem heeft gekocht, moet u volledig gebruik maken van elke training en ondersteuningsopties die worden aangeboden via uw leverancier. Het is belangrijk dat u zo comfortabel mogelijk met uw nieuwe software voordat u"live" met het.

Tips & waarschuwingen

  • Bibliotheek beheersystemen variëren sterk in prijs. Zorg ervoor dat uw budget eerst en vooral te overwegen.
  • Zorg om te weten te komen over de jaarlijkse onderhoudskosten. De meeste softwarebedrijven verplichten u tot het betalen van jaarlijkse vergoedingen voor updates en ondersteuning.
  • Bij het toevoegen van uw budget, moet u ook geen kosten voor extra opties die u hebt gekocht op de top van de basis software.
  • Open-source bibliotheek beheersoftware bestaat. Bent u erg tech-handig, u mogelijk gebruik maken van vrije software.