Hoe vindt een ISP's IP-adres op een Linksys-Router

Hoe vindt een ISP's IP-adres op een Linksys-Router


Wanneer u een Linksys-router verbinden met uw netwerk, biedt het een pad voor meerdere computers toegang tot het Internet. De router heeft twee IP-adressen: een intern adres die u ziet dan de computer en een extern IP-adres dat wordt gemaakt van de Internet Service Provider (ISP) netwerk. Dit externe IP-adres is wat wordt gezien als u toegang een externe webpagina tot. Het geeft een beveiligingslaag door uw interne IP-adres maskeren. U kunt bekijken van uw externe IP-adres, dat wordt weergegeven in de beheerconsole van de router Linksys in de sectie "Admin".

Instructies

1

Open een webbrowser en ga naar het IP-adres van de router van Linksys. Voor de meeste Linksys routers is dit 192.168.1.1. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in wanneer veroorzaakt.

2

Klik op de knop 'Status' aan de rechterkant van het scherm van de console Beheer. Het eerste scherm wordt weergegeven op de ISP's IP-adres toegewezen aan de router. In dit scherm kunt u de DNS-server en host-naam van de provider ook bekijken.

3

Klik op de knop "LAN". Het IP-adres voor het interne netwerk worden weergegeven. Het toont ook de beschikbare bereik van IP-adressen aan uw computers.

4

Klik op de "Draadloze" knop. Dit geeft de informatie voor de draadloze configuratie van de router als de Linksys dat vermogen heeft. De waarde vermeld in de sectie "SSID" is de naam van het interne draadloze netwerk.

5

Klik op de "Router"-knop om terug te keren naar het scherm waar de ISP's IP-adres wordt weergegeven. Als de Linksys router IP-adres dynamisch is, kunt u een nieuw adres ophalen door te klikken op de knop "DHCP-vernieuwen".

Tips & waarschuwingen

  • U kunt ook de bron link hieronder om de externe ISP IP-adres weer te geven. Dit IP-adres is wat wordt geregistreerd wanneer u webpagina's bekijkt.