Hoe Vervang RAM in een Laptop

Upgraden van de hoeveelheid RAM-geheugen uw laptop heeft is de beste manier om te verhogen systeem prestaties en multitasking capaciteiten. RAM voor uw specifieke model kun je lokaal op je dichtstbijzijnde computerwinkel of online op websites zoals NewEgg.com. Worden selectief over welk merk u koopt en rekening te houden dat sommige RAM niet compatibel met uw systeem is. Meestal u wilt kopen van niet-parity RAM, als pariteit pointering RAM meer kost en weinig voordeel biedt aan thuisgebruikers. Als een suggestie, verwijderen van de RAM en identificeren van precies het type dat u hebt voordat u de aankoop van een nieuwe RAM-module voor uw systeem. Vóór de aankoop van de modules kunt u ook uw instructie-handleiding of website van de fabrikant raadplegen.

Instructies

Zoeken & verwijderen van de RAM-Module

1

Verander het gezicht van de laptop naar beneden op een schone werkplek.

2

Zoek het paneel van de toegang van de RAM en verwijder de behoudende schroef met behulp van uw precision Philips schroevendraaier. (Een standaard P1, P2, P3 Phillips zal niet werken zoals ze te groot zijn.) De schroef blijft meestal gekoppeld aan het deelvenster.

3

De RAM-module verwijderen door het opsporen en op de RAM retentie clips naar buiten te drukken. De RAM-sleuf is lente geladen zodat de module moet "swing" omhoog en de rest in een hoek van 45 graden uit de RAM-sleuf.

4

Trek voorzichtig tegen de module te verwijderen uit de sleuf.

De RAM-Module installeren

5

De RAM-module invoegen op de dezelfde hoek van 45 graden waarbij het oude RAM was verwijderd. Wees voorzichtig en zorg ervoor dat de inkeping op de contactpersoon eindigen lijnen met de "peg" in de sleuf.

6

Druk op de RAM op het moederbord. DOEN niet werking, aangezien dit in een beschadigde RAM-module en/of RAM-sleuf resulteren zal. U hoort een klik als de behoudende clips veilig de module op zijn plaats.

7

Het paneel van de toegang van de RAM te vervangen en zet vast met uw schroevendraaier.

8

Zet de laptop terug over en schakel het in. BIOS zal automatisch updaten van uw systeem tijdens de POST (Power On Self Test).

Tips & waarschuwingen

  • Een ESD polsband moet gedragen worden tijdens het verwerken van de RAM-module. Voor meer informatie over ESD en haar risico's, kunt u de koppeling in de sectie bronnen.