Hoe vervang ik een HP Pavilion DV8000 DVD-ROM

Een paar dollar te redden door het vervangen van de DVD-ROM in uw HP dv8000 laptop op uw eigen plaats van te betalen iemand anders om het te doen. Een verscheidenheid van optische schijven die compatibel met uw computer zijn beschikbaar zijn en die u kunt bestellen van HP als de optische-schijfeenheid in uw laptop slecht gaat. De optische-schijfeenheid is door slechts één schroef in een gemakkelijk te vinden locatie in gehouden.

Instructies

1

Zwenking vandoor uw HP dv8000 laptop, en ontkoppel alle kabels en externe apparaten die zijn aangesloten op de laptop.

2

Opheffing van de laptop, en plaats deze ondersteboven op een vlakke ondergrond. Plaats de laptop, zodat de achterkant van het apparaat in uw naaste omgeving is.

3

Duw de batterij-release-hendel boven de rechterkant van de batterij naar rechts om het losraken van de batterij uit de laptop. De batterij is gelegen in het midden van de onderste rand van de laptop. Til en verwijder de batterij uit de HP dv8000 laptop.

4

De laptop draaien zodat de rechterkant van de laptop in uw naaste omgeving is.

5

Met behulp van een schroevendraaier Phillips-head, verwijder de schroef die is ongeveer 2 duim aan de rechterkant van de batterij-release-hendel.

6

Plaats een rechtgebogen paperclip in het gaatje aan de linkerkant van de "Eject"-knop op het gezicht van de optische-schijfeenheid op de rand van de uiterst links van de laptop. De optische aandrijving zal uitsteken van de laptop ongeveer een kwart van een duim.

7

Pak het deel van de optische-schijfeenheid dat uit de laptop steken en trek voorzichtig het station uit de laptop.

8

Schuif de nieuwe optische-schijfeenheid in de baai. Zorg ervoor dat het schroefgat in de optische-schijfeenheid is naar boven gericht. Duw de optische-schijfeenheid totdat de naar buiten gerichte kant van de optische-schijfeenheid niveau met de rand van de laptop is.

9

Vervang de schroef die u hebt verwijderd, die ligt ongeveer 2 duim aan de rechterkant van de batterij-release-hendel.

10

Draai de laptop totdat het accucompartiment in uw naaste omgeving is. Schuif de batterij in de batterij baai in een hoek van 45 graden, en vervolgens duw de batterij omlaag totdat het klikken en vastklikt.

11

Zet de laptop-rechtop.

Tips & waarschuwingen

  • Draag een riem aarding bij het werken op uw laptop om het risico van beschadiging van uw computer als gevolg van statische elektriciteit.