Hoe vervang ik de harde schijf in een Lenovo Thinkpad Sl500

Hoe vervang ik de harde schijf in een Lenovo Thinkpad Sl500


De harde schijf is een van de hardst werkende componenten in een computersysteem. In een laptop als de Lenovo Thinkpad SL500, kleine platen draaien op verscheidene duizend omwentelingen per minuut terwijl een hoofd kleiner dan de punt van een pen inkt erboven op zoek naar de exacte plek reist dat uw gegevens worden opgeslagen. Hobbels of valt terwijl de harde schijf in beweging is kan beschadigen en dwingen je om het onderdeel te vervangen. Lenovo heeft de harde schijf geplaatst op de Thinkpad SL500 in een gemakkelijk toegankelijke locatie om te helpen bij dit proces. Merk op dat na het vervangen van de harde schijf u hebben zal om het besturingssysteem te herstellen.

Instructies

1

Zet de computer uit door naar Start en afsluiten in het menu van Windows. Toestaan dat de computer volledig uitschakelen.

2

De AC-adapter verbreken op de laptop.

3

Koppel alle kabels of randapparaten (zoals printers en dockingstations) die zijn aangesloten op de laptop.

4

Sluit het beeldscherm van de computer en plaats de Thinkpad-onderzijde boven op een schoon, goed verlicht werkoppervlak.

5

Ontgrendelen van de vergrendeling van de batterij door deze te schuiven naar links en verwijder de batterij door zachtjes het glijden naar de achterkant van de laptop.

6

Verwijder de schroef waarmee het klepje van de sleuf de harde schijf te beschermen wordt beveiligd. Deze cover is gelegen op het einde tegenover de optische-schijfeenheid.

7

Verwijder het klepje van de sleuf door zachtjes te trekken uit de buurt van de laptop. Niet hebt u te dwingen de cover.

8

Trek het tabblad aangesloten op de harde schijf direct uit te verwijderen van de harde schijf. Niet wiebelen of schudden van het tabblad op geen enkele manier om te voorkomen beschadiging van de gevoelige connectoren.

9

Plaats van de vervangen harde schijf in de baai en druk hem zachtjes in de baai.

10

Breng het klepje van de sleuf.

11

Vervang de schroef voor de beveiliging van de sleuf dekking in plaats. Wees voorzichtig niet te overtighten van de schroef.

12

Schuif de batterij terug op zijn plaats.

13

Vergrendelen van de vergrendeling van de batterij door deze te schuiven naar rechts.

14

Kabels en de randapparatuur die zijn aangesloten op de Lenovo Thinkpad SL500 vervangen.

15

Vervang de AC-adapter die is aangesloten op de Lenovo Thinkpad.

Tips & waarschuwingen

  • Leg de harde schijven op een zacht materiaal als niet afhandeling daarvan te absorberen fysieke schok.
  • Niet druk van toepassing op de cover van het station. U kunt gemakkelijk beschadigen.
  • Back-up van alle gegevens op de oorspronkelijke vaste schijf voordat u begint met dit proces als de harde schijf nog steeds functioneert.
  • Raak niet de verbindingslijnen in de computer of op de harde schijf, omdat u ze gemakkelijk kunt beschadigen.
  • Observeren van Antistatische voorzorgsmaatregelen wanneer werken met interne componenten op uw Lenovo Thinkpad SL500 naar statische schade aan uw computer voorkomen.