Hoe verbinden van netwerksegmenten in Linux

Terwijl netwerken in Linux gemakkelijker geworden is, kunt u nog steeds fouten optreden wanneer u probeert te verbinden van netwerksegmenten. Als u een bekabeld netwerksegment aansluit dan is het proces zo eenvoudig zoals inpluggen en spelen. Als u echter verbinding met een draadloze segment, moet u de verbinding zelf instellen. Terwijl sommige Linuxdistributies de grafische gebruikersinterface (GUI gebruikt) om te verbinden met een draadloos netwerk, is het handig om te weten hoe u verbinding met een draadloos netwerksegment via de opdrachtregel. Met de opdrachtregel kennis, maakt niet uit welke distributie die u gebruikt, bent u altijd verbinding kunnen maken.

Instructies

1

Open uw Terminal (dit verschilt voor elke distributie).

2

Type "ifconfig wlan0 omhoog" en druk op "Enter" om uw Wi-Fi.

3

Typ "iwlist wlan0 scan" en druk op "Enter". Dit tast de beschikbare draadloze netwerken voor verbindingen. Dit is een lijst beschikbaar netwerkverbindingen, elk geïdentificeerd door hun ESSID.

4

Verbinding maken met uw draadloze segment door te typen "iwconfig wlan0 essid naam sleutel wachtwoord" (ter vervanging van de "Naam" met de "ESSID" en "PASSWORD" met wachtwoord van het segment). Druk op "Enter" om te verbinden.

5

Typ "dhclient wlan0" en druk op "Enter" om uw IP-adres toewijzen. U bent nu verbonden met het netwerksegment draadloos.