Hoe verbinden met Time.NIST.Gov voor de Windows 2000-Server

Standaard gebruikt Windows 2000 Server de lokale hardwareklok op de computer met het besturingssysteem om de tijd voor het netwerk te bepalen. Dit is echter niet altijd de meest betrouwbare methode voor het bepalen van de tijd op het netwerk--vooral als de batterij van de klok op de server is overleden. Om deze reden heeft Windows 2000 ook de mogelijkheid om te synchroniseren met een tijdserver op Internet gebaseerde. Het National Institute of Standards and Technology (NIST) onderhoudt een gratis Internet gebaseerde tijdserver dat iedereen kan gebruiken, en u kunt Windows 2000 Server configureren voor het verkrijgen van de tijd van deze server in plaats van de interne klok.

Instructies

1

Klik op de knop "Start", en klik vervolgens op "Uitvoeren". Type "regentschap" zonder aanhalingstekens in het dialoogvenster 'Uitvoeren' en druk op "Enter" om de Registereditor te openen.

2

De mapstructuur in de linkerhelft van het venster gebruiken om te navigeren naar de "HKEY_LOCAL_MACHINE", 'SYSTEM' 'CurrentControlSet,' 'Services' mappen "W32Time" en "Parameters". Klik op de "Parameters" map.

3

Dubbelklik de registervermelding "Type" aan de rechterkant van het venster om het in een nieuw venster. Wijzig de gegevens in het vak "waarde" van "Nt5DS" aan "NTP" en klik op 'OK'.

4

Dubbel klik op de registersleutel van de "ReliableTimeSource". Wijzig de gegevens in "ValueData" naar "1" en klik op 'OK'.

5

Dubbel klik op de registersleutel "LocalNTP". Verander de waardegegevens van "1" naar "0" en klik "OK."

6

Dubbel klik op de registersleutel "NtpServer". Voer het adres "time.nist.gov" in het vak "waarde" en klik op 'OK'.

7

Dubbel klik op de registersleutel van de "MaxAllowedClockErrInSecs". Verander de waardegegevens aan de maximale tijdsduur, in seconden, die de server als een verschil tussen de tijd op de server en de internettijd is toegestaan. Als de internettijd van meer dan het bedrag dat u invoert verschilt, zal de computer niet gesynchroniseerd met de tijdserver op Internet. Klik op 'OK'.

8

Dubbel klik op de registersleutel "Periode". Verander de waardegegevens naar "24" en klik "OK."

9

Sluit de Register-editor.

10

Klik op de knop "Start", en klik vervolgens op "Uitvoeren". Type "net stop w32time & & net start w32time" en druk op "Enter". Deze opdracht stopt de Windows Time-service op de server en start deze opnieuw op met de nieuwe instellingen die u hebt ingevoerd.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt de clientcomputers op uw netwerk om te synchroniseren hun klokken met de nieuwe tijd op de Windows 2000 Server-computer door te typen "w32tm -s" afdwingen bij de opdrachtprompt op elke clientcomputer.