Hoe verbinden met een harde schijf in een dode Computer

Hoe verbinden met een harde schijf in een dode Computer


Het is een paniek scenario voor veel computergebruikers: net voor de deadline van een belangrijk project, uw computer overlijdt. Misschien is het een verloren gegane laptop of een inert desktop, maar in ieder geval het niet meer werkt. Niet in staat om te schakelen op de computer, u geen toegang tot uw bestanden. Niettemin, tenzij uw harde schijf is fysiek beschadigd, uw gegevens moet intact daarop. Het verwijderen van die harde schijf en het verbinden met een functionele computer is een vrij eenvoudig baan.

Instructies

1

Zwenking vandoor uw computer werken en trek de stekker uit het stopcontact.

2

Haal de dode computer.

3

Open het dode computerkast. Mogelijk moet u een schroevendraaier om dit te doen.

4

Kijk voor de harde schijf. Het is een metalen doos en moet worden aangeduid. De de harde schijf verbinden met de dode computer kabels uitlichten.

5

Schroef de schroeven die de harde schijf en het verwijderen van de dode computer.

6

Als de vaste schijf van een laptop, kan een adapter hebben op het veranderen van de connector op laptop-standaard maat. Dit moet gewoon trek, onthullen een standaard IDE of SATA-aansluiting onder.

7

Koop een harde schijf behuizing die overeenkomt met de grootte van de harde schijf die je hebt genomen van de dode computer. Deze behuizingen zijn vakken die houdt van een voeding en aansluiting voor de harde schijf, evenals de output van een USB-verbinding maken met uw computer. Ze zijn verkrijgbaar in elke computerwinkel.

8

Schroef de drive in de nieuwe behuizing. Als er een IDE-schijf, zal er een breker schakelaar daarop die moet worden overgestapt van "Master" naar "Slave." Dit zal ervoor zorgen dat uw computer niet probeert te gebruiken van de geredde schijf als een opstartschijf.

9

De gesloten schijf verbinden met uw computer werken met een USB-kabel.

10

Sluit en zet op de harde schijf en uw computer. De harde schijf zal rijpaard als een normale schijf, opnemend een beschikbare stationsletter op Windows-systemen. U moet zitten kundig voor toegang tot alle bestanden normaal. Als je niet, heeft de harde schijf waarschijnlijk fysieke schade geleden.

Tips & waarschuwingen

  • Wees zeer voorzichtig over statische elektriciteit toen bezig van computeronderdelen. Raak wat aarding materiaal (zoals een metalen kast) alvorens om het even welk van dit werk om te voorkomen beschadiging van elektronische onderdelen te doen.