Hoe verbind twee pc's met een 3G USB-Modem

Hoe verbind twee pc's met een 3G USB-Modem


Verbinding maken met twee pc's met een 3G USB-modem kunt u eenvoudig een mobiele breedband verbinding te delen en krijgen apparaten online, zelfs waar WiFi en Ethernet-verbindingen zijn niet beschikbaar. Met de functie Internet-verbinding delen (ICS, Internet Connection Sharing) in Windows vereenvoudigt het setup-proces, maar om een 3G USB modem moet worden gedeeld, moeten de twee pc's die zijn verbonden met de 3G-modem via ICS WiFi adapters maken de nodige ad-hoc netwerk.

Instructies

Internet-verbinding delen op de hostcomputer inschakelen

1

Open het menu "Start" door erop te klikken, en klik vervolgens op 'Configuratiescherm'. Open de "netwerk en deelneming midden" en klik op "Netwerkverbindingen beheren" alle netwerkadapters aangesloten op uw host-PC, wat weer het één direct verbinding maken met de 3G USB modem.

2

Met de rechtermuisknop op de 3G USB modemverbinding die u wilt delen en klik op 'Eigenschappen'. De 3G USB modemverbindingen op uw computer kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd, zoals ze worden geïdentificeerd door hun maakt en het model van namen, zoals "AT & T USB verbinden bliksem."

3

Vink het selectievakje naast 'Sta toe andere netwerkgebruikers mogen verbinding maken via de internetverbinding van deze computer' om Internet-verbinding delen. Klik op "OK" om het venster te sluiten.

Start van een Ad-hocnetwerk

4

Klik op de "Start"-menu en typ "Netwerk en deelneming midden" in het zoekvak onder aan het menu Start.

5

Selecteer "Setup een verbinding of netwerk" en selecteer "ad hoc" als het netwerktype setup verder uit te.

6

Voer de benodigde configuratie-informatie voor uw netwerk. Voer een naam van uw keuze in het dialoogvenster "De naam van het netwerk" en selecteer de "veiligheid soort," indien van toepassing, die u wilt gebruiken op het netwerk. U kan kiezen uit soorten van WPA- en WEP-gegevenscodering. Voer tot slot de beveiligingssleutel voor het netwerk in het vak "Veiligheid sleutel/Passphrase".

7

Klik op "Volgende" en dan "Close" om af te ronden met het configureren van de ad-hoc netwerk te delen van uw 3G USB modem tussen twee pc's.

De tweede PC aansluiten

8

Selecteer het pictogram 'Netwerk' in de system tray, gelegen in de onderst-juiste hoek van het scherm door rechts te klikken op het. Selecteer de naam van het ad-hocnetwerk gemaakt boven door erop te klikken, en klik op de knop 'Verbind'.

9

Voer de beveiligingssleutel die u hebt geconfigureerd in de sectie 2 en klik op "Volgende" om te beëindigen van de verbinding.

10

Open een webbrowser en controleer of dat u bent verbonden met de host-computer 3G USB-kaart voor internetconnectiviteit.

Tips & waarschuwingen

  • 3G USB aircards omvatten strikte bandbreedte beperkingen. Als u de 5 GB per maand limiet opgelegd door de meeste plannen overschrijdt, u kon in rekening gebracht voor elke extra megabyte of gigabyte aan gegevens, afhankelijk van uw serviceplan. Ook is internationale roaming via 3G USB-modems erg duur; als internationaal reizen en het gebruik van een GSM-gebaseerde USB-modem, zoals die welke worden aangeboden door AT & T en T-Mobile, is het raadzaam u krijgt een prepaid SIM-kaart in uw land van bestemming om te besparen op de roamingtarieven.