Hoe verandering iWeb naar Dreamweaver

iWeb is een hulpprogramma voor Macintosh website gericht op de beginnende of hobby-gebruiker. Een van de voordelen is dat het verbergt alle website pagina's en afbeeldingen binnen een enkele iWeb-gegevensbestand. De gebruiker ziet nooit de afzonderlijke HTML-bestanden of code. Dreamweaver is een robuuste, professionele Web-ontwerp tool ervaren ontwerpers-gunst. Het niet alleen toont u alle onderdelen van een website; u kunt bewerken of manipuleren van hen ook. Dreamweaver kan het downloaden van de bestanden voor een website in iWeb hebt gemaakt want iWeb de verborgen onderdelen uit het gegevensbestand haalt wanneer het de site naar een server publiceert.

Instructies

De iWeb Site uploaden naar uw Server

1

Dubbelklik op de iWeb-toepassing openen en bekijken van de website die u hebt gemaakt.

2

Klik op de naam van uw site in de linker kolom om het venster Instellingen sitepublicatie te bekijken.

3

Kies "FTP-Server" in het menu van opties naast "Publiceren op."

4

Voer het serveradres, de gebruikersnaam en uw wachtwoord in de sectie van de FTP-Server instellingen van het venster. (Je ontvangen deze informatie van uw webhost toen u zich voor de account aanmeldde.) Als uw webhost gaf u ook een specifieke map op waarin uw webbestanden, deze informatie opnemen in het vak met label "Map/pad."

5

Typ in het HTTP-adres voor uw website in het vak "URL van de Website."

6

Klik op de knop 'Test verbinding' om te controleren of uw log-in werken.

7

Kies "Publiceer hele Site" uit het menu "Bestand" om alle bestanden voor uw iWeb-website naar uw webhost's server.

8

Selecteer "Quit iWeb" uit het menu "iWeb" om af te sluiten het programma nadat u de pop-bevestiging hebt ontvangen dat de site heeft gepubliceerd.

Downloaden van de website naar Dreamweaver

9

Dubbelklik op de Dreamweaver-toepassing om het te openen.

10

Kies "New Site" uit het menu "Site". Typ een naam voor uw site in het vak "Naam van de Site" onder de categorie "Lokale Info".

11

Klik op de categorie "Externe informatie" en selecteer "FTP" in het menu "Toegang". Voer de FTP-server naam, gebruikersnaam, wachtwoord en directory informatie geleverd door uw webhost in de daarvoor bestemde vakken. Het moet overeenkomen met wat u eerder in iWeb ingevoerd.

12

Klik op de categorie van de "Testserver" om uw verbinding te testen. Klik op "OK" wanneer u klaar bent.

13

Klik op de "Connect to Remote Host" knop aan de bovenkant van het venster "Files" op het scherm van Dreamweaver.

14

Klik op de 'Get Files' knop aan de bovenkant van het venster "Files" voor het downloaden van alle bestanden uit de externe host directory. U zult merken dat hoewel iWeb alle bestanden van u op uw Macintosh verbergt, het plaatst HTML-en afbeeldingsbestanden in de mapstructuur van een op de webserver. Al deze bestanden wordt nu weergegeven in uw Dreamweaver "Files" venster voor u bewerken als u nodig hebt.

Tips & waarschuwingen

  • Dreamweaver heeft een volledige ingebouwde FTP-client. Het kan bestanden naar de webserver uploaden en downloaden van bestanden van de webserver in hetzelfde venster.
  • De IWeb-gegevensbestand die in het bezit van de volledige inhoud van uw website in een enkel bestand bevindt zich op de vaste schijf van de Macintosh op /Users/User/Library/Application Support/iWeb.
  • IWeb van FTP vermogen is beperkt tot alleen uploads. IWeb uploadt de gegevens van de website van uw lokale Macintosh naar de webserver te publiceren van een website of de website verandert. Het kan niet, echter, download geen bestanden van de webserver terug naar de Macintosh.
  • Nadat u de website met Dreamweaver bewerkt, kunt u iWeb meer op de site werken, tenzij u wenst om alle van de wijzigingen die u met Dreamweaver te verwijderen. Omdat iWeb slaat gegevens lokaal op en niet bijgewerkte bestanden van de server ophaalt doet, slaat het alleen de oudere versie van de website die bestond voordat u het bijgewerkt met Dreamweaver.