Hoe u kunt gebruik maken van NNTP

NNTP is het protocol voor Usenet-nieuwsgroepen. Usenet heeft plaatsgemaakt voor het grootste deel webforums, maar sommige waardevolle informatie nog steeds kan worden gevonden op Usenet. Als u wilt gebruik maken van NNTP, moet u installeren of configureren van een NNTP-toepassingen op uw computer. In dit artikel wordt beschreven hoe Windows Live Mail configureren voor ondersteuning van NNTP-nieuwsgroepen. U zal eerst contact op met uw internetprovider of systeembeheerder en de configuratie-instellingen als u wilt uw NNTP-account maken, zodat u kunt lezen en naar Usenet-nieuwsgroepen schrijven verkrijgen.

Instructies

1

Klik op de Windows "Start" knop, selecteer "Alle programma's" en klik vervolgens op "Live Mail." Hiermee opent u de Live Mail clientsoftware. Klik op "Nieuwsgroepen" in de linker benedenhoek.

2

Klik op "Nieuwsgroepaccount toevoegen" om de configuratievenster te openen. Typ uw naam of een bijnaam in het eerste dialoogvenster venster. Deze gebruikersnaam wordt weergegeven wanneer u Usenet berichten beantwoorden. Klik op "Next."

3

Typ het adres van de NNTP-server. De NNTP-server wordt geleverd door uw Internetprovider of systeembeheerder. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord inloggen op de server. Vinkt u het selectievakje "Wachtwoord onthouden." Klik op "Next."

4

Klik op "Finish" om de setup wizard te sluiten en sla uw accountinstellingen. Klik op "Nieuwsgroepen" voor een lijst met beschikbare nieuwsgroepen. Met de rechtermuisknop op degene die je wilt lezen en selecteer "Subscribe". Dit bespaart de nieuwsgroep aan een lijst van "favorieten", zodat u niet hoeft te zoeken elke keer dat u Live Mail opent.

5

Dubbelklik op een van uw geplaatste nieuwsgroepen voor het downloaden van een lijst van NNTP-draden. Een thread is een groep van berichten waarin een originele post en de eventuele antwoorden op dat bericht. Dubbelklik op elke draad als u wilt weergeven van de berichten in die draad. Dubbelklik vervolgens op elk bericht om de inhoud te bekijken. Klik op de "Reply" knop aan de bovenkant van uw toepassingsvenster om een bericht te beantwoorden. Wanneer u klaar bent met het typen van uw antwoord, klikt u op 'Verzenden'.

6

Klik op "Nieuw" en kies "nieuwsbericht" een nieuwe NNTP-bericht. Maken van een NNTP-bericht is vergelijkbaar met het posten van een bericht naar een Web-based forum. De nieuwsgroep die u hebt geopend is de standaard-nieuwsgroep waar uw bericht zal plaatsen. Typ uw onderwerp en bericht-lichaam in het "Nieuw bericht"-venster en klik op "Verzenden".