Hoe u kunt E-mails buiten Outlook Express verplaatsen

Voor veel gebruikers die Outlook Express is het tijd om verder te gaan. Met de komst van de opvolger van Windows Live Mail, is het programma achterhaald hoewel toch nog wel nuttig. Weten hoe uw e-mail uit Outlook Express verplaatsen is een goed idee als u van plan bent om uw systeem te upgraden. Of als u gewoon wilt uitproberen van een andere e-mailclient. U kunt uw berichten buiten Outlook Express opslaan door back-up van hun postvakken of afzonderlijke berichten kopiëren.

Instructies

Slepen en neerzetten

1

Klik op "Mijn documenten" in het menu Start. Wanneer de "Mijn documenten" venster wordt geopend, klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte. Klik op "Nieuw" en wijs naar "Map." Typ 'Outlook Express Mail' als naam van de map.

2

Dubbelklik op de map en een submap maken. Geef de map dezelfde naam als een Outlook Express-postvak dat u wilt kopiëren van e-mail van. Bijvoorbeeld, "Inbox" of "Verzonden Items". Maak zo veel sub-mappen als nodig is voor elke Outlook Express-e-mailmap die u wilt kopiëren.

3

Outlook Express start via de snelkoppeling in het menu Start of het bureaublad. Klik op een map in de mappenlijst om te beginnen met het kopiëren van mial buiten het programma. Outlook Express weergegeven de berichten in de actieve map in de berichtenlijst.

4

Klik op de Outlook Express tite balk en houd het. Verplaats het venster rond totdat u het venster "Mijn documenten" achter het kan zien. Klik en sleep de grenzen van het Outlook Express-venster resize het indien nodig.

5

Klik op elk bericht in de mailinglijst om deze te selecteren. Om een aantal berichten wilt selecteren, klikt u op een, houd de "Shift"-toets ingedrukt en klikt u op het laatste bericht. Meerdere berichten wilt selecteren, klikt u op elkaar en in plaats daarvan de "Control"-toets ingedrukt.

6

Slepen en neerzetten van de geselecteerde berichten naar de overeenkomstige submap in de map "Outlook Express Mail". Bijvoorbeeld, als u berichten uit het postvak "postvak in" wilt kopiëren, sleept u naar de "Postvak in" map. Dit maakt een afzonderlijk bestand voor elk bericht in EML formaat in de doelmap.

7

Klik op de titelbalk van Outlook Express opnieuw om te selecteren van het programma. Klik op een andere map en herhaal het proces totdat alle berichten zijn gekopieerd. Als u wilt een EML-bestand opent, dubbelklikt u erop. Windows wil openen met behulp van EML standaardviewer, die moet een e-mail client die de indeling (zoals Mozilla Thunderbird, Outlook Express of Outlook herkennen kan).

Mail exporteren

8

Klik op 'Opties' in het menu "Extra". Klik op de "onderhoud" tab. Kijk voor de "opslagmap" knop en klik het. Met de rechtermuisknop op de locatie van de archiefmap in het dialoogvenster. Klik op "Selecteer alle". Opnieuw met de rechtermuisknop op en klik op "Kopiëren".

9

Klik "Run" in het menu Start. Klik met de rechtermuisknop en kies "Plakken". Klik op "OK" om te openen de doellocatie in een nieuw Explorer-venster.

10

Selecteer alle bestanden, met inbegrip van het bestand "Folders.dbx". Klik met de rechtermuisknop en selecteer 'Copy'. Blader naar een andere map op uw computer (bijvoorbeeld het bureaublad) waar u de Outlook Express mail-bestanden kunt opslaan. Klik met de rechtermuisknop in de map en kies "Plakken". Hiermee kopieert u alle de DBX-bestanden naar deze map. U kunt het importeren van de e-mailmappen later over het gebruik van Outlook Express of een ander e-mail programma die de Outlook Express-indeling ondersteunt.