Hoe u kunt bepalen welke programma's worden uitgevoerd bij het opstarten op Windows XP

Hoe u kunt bepalen welke programma's worden uitgevoerd bij het opstarten op Windows XP


Elk programma dat naast het werkende systeem van Vensters wordt opgestart vertraagt het opstartproces. Hoewel sommige programma's met Windows, zoals firewalls en anti-virus programma's beginnen moeten, moet de meeste niet. Hebt u een buitensporig aantal programma's die worden uitgevoerd bij het opstarten, kan uw tijd van de laars in een ondraaglijke lange wachttijd afnemen. Om te ontdekken wat programma's opstarten met Windows XP, moet u alleen een paar plaatsen te controleren. Vanaf daar kunt u beslissen of u het programma wilt uitvoeren.

Instructies

Msconfig

1

Klik op "Start" en "Run". U kunt ook het "Windows" ingedrukt en druk op "R"

2

Type "msconfig" en druk op "Enter".

3

Klik op de "Voorsprong" tab in het dialoogvenster dat verschijnt om een lijst van programma's die worden uitgevoerd wanneer Windows XP wordt opgestart.

4

Hiermee verwijdert u het vinkje naast elk programma dat u wilt verbieden van running bij het opstarten. Klik op "Apply" en "OK" om uw instellingen toe te passen en het venster te sluiten.

5

Start de computer opnieuw.

Opstartmap

6

Klik op "Start", "Alle programma's" en "Opstarten." Elk programma in deze map worden uitgevoerd wanneer Windows XP wordt opgestart.

7

Met de rechtermuisknop op de snelkoppeling voor een bepaald programma in het menu "Opstarten" en selecteer "Verwijderen", als u wilt voorkomen dat dat programma wordt uitgevoerd bij het opstarten.

8

Klik op "Ja" in het bevestigingsvenster.