Hoe u een Wi-Fi-Printer toevoegt aan een werkgroep

Hoe u een Wi-Fi-Printer toevoegt aan een werkgroep


Een Wi-Fi-printer toe te voegen aan uw werkgroep kan veel problemen oplossen. U hoeft niet te configureren op elke computer maar kunt nog steeds het voordeel van de mogelijkheden van de printer voor iedereen in het netwerk. Dit is handig voor kleine bedrijven opstellingen en grotere zorgen, of zelfs voor een thuisnetwerk met slechts een paar computers. U kunt ook een draadloos netwerk zonder een Wi-Fi printer in een werkgroep instellen. Alles wat u nodig hebt is een computer aangesloten op de printer.

Instructies

Een Wi-Fi-Printer configureren

1

Sluit de printer aan op uw computer. Uw printerserver configureren met de CD die bij de printer is geleverd. Stel uw wachtwoord. Laat de standaardinstellingen alleen, als de fabrikant de optimale instellingen geselecteerd zullen zijn.

2

Voer de IP-adressen voor het netwerk (dit zal afhankelijk van uw netwerk). Input subnetmasker en IP-adres van de router of gateway. Klik op "Next."

3

Een WEP-sleutel (draadloze beveiligingscode) instellen als uw netwerk dit vereist. Installeer de stuurprogramma's voor de printer.

4

Voeren een test afdrukken vanaf elke computer om ervoor te zorgen dat alles werkt. Haal de printer en plaats deze op de permanente locatie.

Delen van een Printer op een netwerk

5

Krijgen van een printerserver; Dit kan een externe, interne of draadloze model. Verbind de printerserver tussen de printer en de Ethernet-poort. Een draadloze server door middel van een USB- of parallelle poort verbinden met de router en de printer.

6

Een stand-alone printer toevoegen door te gaan naar het menu "Start" en selecteren "Control Panel". Klik op 'Printers en faxen' en selecteer het merk van uw printer. Selecteer 'Deel'.

7

Geef het apparaat een unieke naam. De printer aan de computers van de andere gebruikers toevoegen met behulp van de wizard "Printer toevoegen". Selecteer "network computer" of "printer aangesloten op een andere computer." Zoek de gedeelde computer en selecteer het. Een testpagina afdrukken vanuit elke computer.

Tips & waarschuwingen

  • Test de printer voordat u met behulp van.
  • Wanneer u voor het delen van een nieuwe printer toevoegt, kunt u de wizard "Printer toevoegen" om te helpen u delen instellen.
  • Controleer of de Wi-Fi-printer compatibel voor gebruik in een netwerk is.
  • Beschermen uw netwerk met behulp van een firewall zodat bestanden en stuurprogramma's zijn niet gehackt. Gebruik van de router Media Access Control (MAC) voor een betere beveiliging.