Hoe u een OLE-Object gebruikt voor Excel

Object Linking and Embedding (OLE) is een communicatietechnologie waarmee u inhoud van de ene toepassing ter beschikking te stellen naar een ander programma. OLE wordt ondersteund door veel toepassingen dat elk hun beschikbaarheid bekend aan het Windows-besturingssysteem maakt wanneer ze zijn geïnstalleerd. De twee bewerkingen, koppelen en insluiten, is het hetzelfde doel op verschillende manieren. Een ingesloten object wordt rechtstreeks vanuit het programma waarin u het plaatsen gewijzigd. Een gekoppeld object opent de inheemse toepassing op alle bewerkingen uitvoeren.

Instructies

Een leeg Excel OLE-Object insluiten

1

Open de toepassing waarin u wilt plaatsen van het OLE-object. Dit artikel maakt gebruik van Microsoft Word als een gangbaar voorbeeld van een programma dat ondersteunt een OLE-koppeling met Excel.

2

Klik op het "Invoegen" tabblad op het lint-menu, en selecteer het pictogram 'Object' in de sectie "Text".

3

Scroll naar beneden door de selecties in de lijst "Objecttype" om de optie 'Microsoft Excel-werkblad' te selecteren. Klik op "OK" om het dialoogvenster te sluiten.

4

Dubbelklik op de ingesloten spreadsheet om toe te voegen uw gegevens naar de cel. U zult merken dat het lint in de Excel-opties verandert wanneer de nadruk op het werkblad ligt. Wanneer u terugkeert naar het werken op de tekst van uw Word-document, wordt het menu terug naar de normale toestand hersteld.

Een bestaand bestand insluiten

5

Open het programma dat ingesloten Excel-spreadsheet ontvangt. In dit voorbeeld wordt Microsoft Word als een doeltoepassing.

6

Klik op het "Invoegen" tabblad op het lint-menu en selecteer het pictogram 'Object'.

7

Selecteer de "maken van bestand" tab, typ de naam van het Excel-bestand dat u wilt insluiten in uw document of klik op de knop "Bladeren" om te zoeken via Windows Verkenner om het te vinden. Klik op "OK" om het bestand insluiten.

Koppelen aan een bestaand bestand

8

Open de toepassing waarin u wilt plaatsen van het OLE-object. Het is in dit voorbeeld wordt Microsoft Word. De menuopties van andere toepassingen kunnen afwijken en u moet verwijzen naar hun documentatie.

9

Klik op het "Invoegen" tabblad op het lint-menu en selecteer het pictogram 'Object'.

10

Selecteer het tabblad "Maken van bestand". U kan de naam typen van het Excel-bestand dat u wilt insluiten in uw document of klik op de knop "Bladeren" om te zoeken via Windows Verkenner om het te vinden. Schakel het selectievakje "Link to File" en klik "OK" om het dialoogvenster te sluiten.

11

Dubbelklik op de gekoppelde Excel-object. In plaats van zodat u de inhoud van het spreadsheet-object in Word wijzigen, opent de link de toepassing Excel zodat u de inhoud van dat programma bewerkt.