Hoe u een MPEG-bestand converteert naar een AVI

De film Picture Experts Group of MPEG, ontwikkelt normen voor het opslaan van video van hoge kwaliteit op een computer. Deze organisatie heeft vrijgegeven drie grote iteraties van de MPEG-standaard: MPEG-1, MPEG-2 en MPEG-4. Als u nodig hebt om de video's op een apparaat dat MPEG ondersteuning ontbreekt, kunt u MPEG-video's converteren naar andere formaten. De AVI-bestandsindeling wordt ondersteund door vele standalone videospelers en draagbare media apparaten. Video conversiesoftware gebruiken voor het opnieuw coderen van MPEG-bestanden naar AVI.

Instructies

1

Any Video Converter downloaden (zie bronnen). Deze freeware video conversietool ondersteunt de meest voorkomende bestandsindelingen voor gecomprimeerde video, zoals MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 en AVI. Ook u kunt combineren, splitsen, bijsnijden en video-bestanden naar DVD branden. Klik op de knop "Toevoegen Video" in Any Video Converter, zoek het MPEG-bestand dat u wilt converteren en klik op 'OK'. Klik op de "Profiel" drop-down menu en selecteer "AVI-film" in de lijst met beschikbare notaties. Druk op de "Encode"-knop om te beginnen met het converteren van het bestand.

2

Installeren van MediaCoder (zie bronnen). Dit freeware programma ondersteunt een breed scala van gecomprimeerde video formaten, zoals MPEG, AVI, DivX, XviD, MOV, WMV en ASF. Het bevat hulpprogramma's voor het wijzigen van de frame rate, resolutie en beeld kwaliteit van uw video's. Druk op de "Bestand toevoegen" knop aan de bovenkant van het hoofdvenster van MediaCoder. Selecteer het MPEG-bestand dat u wilt converteren, en klik op 'OK'. Druk op de tab "Video" dan klikt u op het "Format" drop-down menu en selecteer "AVI" in de lijst met beschikbare notaties. Druk op de tab "Output", klik op "Bladeren" en selecteer een bestemming voor het geconverteerde bestand. Druk op de "Start" knop om te beginnen het MPEG-bestand converteren.

3

Gebruik Xilisoft Video Converter Ultimate (zie bronnen). Deze commerciƫle toepassing bevat een aantal functies voor het converteren en bewerken van video bestanden. Het laat u MPEG-video omzetten naar AVI, XviD, DivX, WMV en een verscheidenheid van andere gecomprimeerde video formaten. Het omvat ook hulpmiddelen voor het toevoegen van soundtracks, speciale effecten en bijschriften aan uw videobestanden. Slepen en neerzetten van het MPEG-bestand dat u wilt converteren naar de Xilisoft Video Converter Ultimate van "Getting Started"-venster. Klik op de "Profiel" drop-down menu en selecteer "AVI" in het "Algemeen Video" submenu. Klik op "Bladeren" naast de "Bestemming" drop-down menu en selecteer waar u het geconverteerde bestand wilt opslaan. Klik op de "Convert" knop om te beginnen met de conversieproces.

Tips & waarschuwingen

  • Het is illegaal om gedistribueerde geconverteerde AVI-bestanden met auteursrechtelijk beschermd materiaal, hetzij online of op schijf, zonder toestemming van de copyright houder.