Hoe u een kolomdiagram maakt in Microsoft Excel

Hoe u een kolomdiagram maakt in Microsoft Excel


Microsoft Excel is een spreadsheetprogramma gebruikt door individuen en bedrijven gelijk. De software is geschikt voor het uitvoeren van eenvoudige tot complexe technische berekeningen. Vaak is het gemakkelijker om gegevens te presenteren met behulp van een grafiek of diagram. Een functie van Microsoft Excel kunt u verschillende soorten grafieken te vertegenwoordigen van de gegevens maken. Één type van grafiek die kunt u in Excel is een kolomdiagram.

Instructies

1

Voer labels in voor de gegevens in kolom A. Bijvoorbeeld, de rangen van de student van de grafiek, zou kolom A zijn de namen van de studenten; kolom A zou zijn getiteld "Studenten."

2

Voer de gegevens naast de etiketten. Elke rij met de naam van een leerling zou hebben bijvoorbeeld een rang ernaast; kolom B zou worden met een adellijke titel "Cijfers."

3

Plaats de cursor uit de buurt van de gegevens om ervoor te zorgen dat het kolomdiagram heeft geen betrekking op de gegevens.

4

Ga naar het tabblad "Invoegen" en klik op de pijl-omlaag onder "Kolom." Selecteer de eerste kolom lay-outoptie onder "2D kolom"; de indeling van de grafiek van de kolom heet "Gegroepeerde kolom."

5

Klik op "Selecteer Data." Klik op het vierkantje naast het vak "Bereik van de gegevens van de grafiek". Markeer de gegevens. De 'x'-as (horizontaal) is de kolomlabels. De "y"-as is de gegevens. Klik op 'OK'.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt het type grafiek; Klik op "Grafiektype wijzigen" en selecteer het gewenste grafiektype. Klik op "Switch rij/kolom" kunt u de weergave van de grafiek aanpassen. De titel van de grafiek en de legenda wijzigen, klik met de rechtermuisknop op het veld en ga naar "Grafiektitel opmaken" of "Legenda opmaken."
  • Laat geen lege cellen in de gegevens.