Hoe u een formulier maakt in Adobe Dreamweaver CS5

Formulieren kunnen bezoekers om te communiceren met uw website door het indienen van gegevens worden verwerkt. Een gemeenschappelijke methode van het gebruik van formulieren is om feedback te krijgen van uw bezoekers, die aanvullende informatie vereist wellicht. Dreamweaver CS5 vereenvoudigt de formulier-aanmaak door het aanbieden van een grafisch ontwerp-interface, die de HTML-code automatisch voor u ingevoerd. Formulierelementen, zoals de formulieromtrek en tekstvelden, knoppen, worden ingevoegd in het formulier in de formulier-menu.

Instructies

1

Open uw HTML-pagina in Adobe Dreamweaver CS5 en klik op de locatie waar u wilt dat het formulier om te beginnen.

2

Klik op 'Insert' in het bovenste menu, wijs "Vorm" en selecteer "Formulier" in de vlieg-uit menu. Een gestippelde rode vak verschijnt op de pagina.

3

Voer de URL van het script dat uw vorm in het veld "Actie" van het eigenschappenvenster van de knop verwerkt. Als u het venster Eigenschappen niet kunt zien, de "Ctrl" ingedrukt en druk op "F3."

4

Klik op "Invoegen," punt "Vorm" en selecteer het type form-element u wilt gebruiken. Gemeenschappelijke selecties zijn "tekstveld" voor het accepteren van één of meerdere regels tekst, "Checkbox" voor het verwerven van Ja/nee antwoorden, "Radio Button" Typ voor een item te selecteren en "(lijst/Menu) Selecteer" voor het invoeren van een lijst met opties. Elke component heeft een eigen configuraties, beschikbaar vanuit het venster Eigenschappen.

Als voorbeeld, als u wilt een tekstveld meerdere regels invoeren, klikt u op 'Insert', 'Form' en "Text veld." Klik op "OK" in het pop-up venster, waarin wordt gevraagd om optionele informatie. Klik op de zojuist gemaakte tekstveld om deze te selecteren. Klik op "Multi Line" om er een veld met meerdere regels. Geef de pixelbreedte van het veld in de sectie 'Char Width' en het aantal regels op het gebied van de "Num lijnen". Een oorspronkelijke tekst invoeren die u wilt weergeven in het tekstvak, zoals "Geef uw bericht hier."

5

Typ een beschrijvende labels die u vóór of na de formulierelementen wilt. Als voorbeeld, zou u "Feedback" typt voordat uw tekstveld meerdere regels zodat de bezoeker weet dat is een vak feedback.

6

Klik op "Invoegen," "Vorm" en vervolgens "Button". De knop zal een knop "Indienen" standaard, maar u kunt ook een extra knop aanwijzen als "Formulier opnieuw instellen" in het venster Eigenschappen waarmee gebruikers kunnen het formulier gewist. Op de verzendknop te klikken zal het formulier naar de actie-URL.

7

De HTML-pagina opslaan en uploaden naar uw server om het te activeren.