Hoe u de taal wijzigt voor de XP-besturingssysteem

In Windows XP, kunt u aanpassen en een aantal talen en dialecten afhankelijk van uw regio en locatie instellen. Windows XP ondersteunt meer dan 100 talen en dialecten, waaronder Spaans, Italiaans en Swahili. Terwijl u slechts één taal tegelijk kunt, kunt u het configureren van meerdere talen en heen en weer schakelen tussen hen wanneer je maar wilt. De taal van uw Windows XP snel met behulp van enkele eenvoudige stappen te wijzigen.

Instructies

1

Klik op de Windows "Start" knop, klik op de "Control Panel" en klik op "Datum, tijd, taal en landinstellingen." Klik op "Andere talen toevoegen" om te starten in het dialoogvenster "landinstellingen".

2

Klik op het tabblad "Talen" en klik op de knop "Details" om te starten in het dialoogvenster "Tekst diensten en invoertalen". Klik op "Toevoegen" en selecteer de invoertaal die u wilt gebruiken. Selecteer het dialect dat u wilt gebruiken als goed, en klik op "OK" als de wijzigingen wilt opslaan.

3

Selecteer de gewenste taal in het vak "Standaardinvoertaal" en klik "OK" als de wijzigingen wilt opslaan. Controleer de "bestanden installeren voor complexe schriftsystemen en talen van rechts-naar-links" en "Bestanden voor Oost-Aziatische talen installeren" vakken. Klik op het tabblad "Landinstellingen" en selecteer uw regio in de lijst van "Normen en formaten". Selecteer uw locatie in de lijst "Locaties" en klik "OK" als de wijzigingen wilt opslaan.

4

Klik op de taalbalk naast de klok in het systeemvak als u wilt schakelen tussen talen. Selecteer in het pop-upmenu, de taal- en dialekkodes die u wilt gebruiken.