Hoe u besturingselementen toevoegt aan een formulier in Access 2007

Een besturingselement in Access 2007 is een object op een formulier dat informatie tussen de gebruiker en het formulier doorgegeven. Gangbare besturingselement typen zijn labels, selectievakjes en knoppen. Een besturingselement toevoegen aan een formulier is gemeenschappelijke taak en de meeste formulieren in Access veel besturingselementen bevatten. De volgende stappen zal tonen hoe besturingselementen toevoegen aan een formulier in Access 2007.

Instructies

1

Start Access 2007 en open van een databasebestand dat al een formulier gemaakt. Kijk in het "navigatiedeelvenster" voor het formulier waarnaar u wilt toevoegen van een besturingselement en klik met de rechtermuisknop op het pictogram om het contextmenu van het formulier.

2

Selecteer "Ontwerpweergave" in het contextmenu van het formulier en selecteer de tab "Ontwerp" Look in de groep "Besturingselementen" voor het besturingselement dat u wilt toevoegen en klik op dat formulier. Ziet u hoe de muiscursor in Access gewijzigd om aan te tonen een dradenkruis en een pictogram voor dat besturingselement.

3

Verplaats het dradenkruis van de muiscursor naar de locatie op het formulier waar u wenst te maken van dat besturingselement en druk op de linkerknop van de muis. Het besturingselement wordt nu weergegeven op het formulier.

4

Pas de eigenschappen van het besturingselement dat u zojuist hebt toegevoegd. Beweeg de cursor over het besturingselement en klik op de rechter muisknop om het contextmenu. Kies "Eigenschappen" om het scherm van de eigenschappen voor dat besturingselement weer te geven.

5

Een tekstvak gebruiken als voorbeeld. Selecteer het tabblad "Gegevens" van het scherm van de eigenschappen voor een tekstvak. Het eerste item op dit paneel is de bron die aangeeft van de gegevens die worden weergegeven in het tekstvak.