Hoe toegang tot het Internet met een draadloze kaart in een Laptop

Hoe toegang tot het Internet met een draadloze kaart in een Laptop


Toegang tot het Internet via een draadloze verbinding is een handige manier om te surfen op het web van overal in uw huis. Eenmaal aangesloten op uw draadloze thuisnetwerk, zal uw laptop hebben de mogelijkheid om alle andere apparaat dat is aangesloten op het netwerk, zoals een printer en bestanden die worden gedeeld op andere computers gebruiken. Voor een draadloze kaart verbinding met het Internet, hebt u een modem of router met draadloze Internet mogelijkheden en een thuisnetwerk geconfigureerd voor webtoegang.

Instructies

1

Zet op uw draadloze modem of router en laat het tijd om te laden en te verbinden met Internet.

2

Steek de draadloze kaart in uw laptop. Draadloze kaarten worden geproduceerd met een USB-verbinding of een draadloze basiskaart. USB-poorten bevinden zich meestal op de achterkant van een laptop. De draadloze kaartsleuf bevindt zich doorgaans aan de rechterkant van uw laptop. Installeer de software en de drivers meegeleverd met uw draadloze kaart.

3

Poging om te verbinden met Internet door uw browser te openen. Als u een verbindingsfout ontvangt, moet u uw laptop de netwerkverbinding configureren.

4

Klik op "Start" en vervolgens "verbinden." Uw computer begint zoeken netwerkverbindingen in bereik. Kies het netwerk in verband met uw internetverbinding en klik op "Connect". De naam van deze verbinding moet ongeveer gelijk zijn aan de naam van uw Internet serviceprovider of merk van de modem/router.

5

Typ uw Internet de netwerksleutel. Sommige verbindingen vereisen een authentiek sleutel te voorkomen dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot uw netwerk. De sleutel ligt meestal aan de onderkant of achterkant van uw modem of router. Als u de sleutel niet kunt vinden, neem contact op met uw Internet-provider, fabrikant van de modem/router of de persoon die oorspronkelijk set-up uw verbinding.

6

Verbinding met het Internet. Open uw browser en hervatten van de normale surfen op het Internet.