Hoe toe te passen Slow Motion en snelle bewegingseffecten in Final Cut Pro 5

U kunt een videoclip snelheid in Final Cut Pro 5 maken langzaam of snel animatie-effecten wijzigen. Wijzigen van de snelheid van een clip kan helpen redactionele problemen in een reeks op te lossen. In Final Cut Pro 5, kunt u clips langer of korter in de ruimte te vullen maken of meer ruimte creƫren. Ook Hiermee kunt u bepaalde frames worden weergegeven op bepaalde momenten in een reeks.

Instructies

1

Plaats de afspeelkop op de clip in de tijdlijn die u zal wijzigen. U kunt ook klikken en selecteer de clip in de tijdlijn.

2

Klik op de knop "Wijzigen" bij de bovenkant van het scherm.

3

Selecteer "Snelheid." Een nieuw venster met de naam "Snelheid" zal openen zodra u de selectie.

4

Pas de snelheid op het venstermenu 'Snelheid'. Verlaag de snelheid op een waarde minder dan 100 procent voor langzamere beweging, of de snelheid verhogen tot een waarde van meer dan 100 procent voor snellere beweging.

5

Zodra u de juiste snelheid hebt gekozen, drukt u op "OK".

Tips & waarschuwingen

  • De snelheid van een clip wijzigen ook verandert de duur. Als een clip in een reeks verlengt of vanwege een wijziging op een snelheid verkort, alle clips na het rimpel vooruit of terug volgens Final Cut Pro 5 de rimpel bewerkingsregels.
  • Om te openen de "Snelheid" pop-up venster, u kunt ook control-klik op de clip die u zal wijzigen en selecteer "Snelheid", of druk gewoon op "Opdracht-J."