Hoe teken je een spiraal in PowerPoint

Hoe teken je een spiraal in PowerPoint


Microsoft PowerPoint heeft een scala aan tekenen en afbeelding hulpmiddelen voor het weergeven van informatie op een creatieve manier die u wenst. Tekenen van een spiraal in PowerPoint is mogelijk met behulp van twee van de vormen hulpmiddelen; u kunt het bewerken van de spiraal voor kleuren, de breedte, de vorm en de grootte. Deze spiraal tekening instructies zijn van toepassing voor Microsoft PowerPoint 2007.

Instructies

Tekening van een vrije vorm spiraal met het hulpmiddel Krabbel

1

Open een nieuwe of bestaande PowerPoint-document waarin u wilt invoegen een spiraal. Navigeer naar de juiste dia, indien van toepassing.

2

Klik op het "Invoegen" tabblad op het lint. Klik in de groep "Afbeeldingen", "Vormen." Een drop-down grafische menu verschijnt.

3

Selecteer de laatste afbeelding, een lijn van het golvende en een lus met de pop-bijschrift "Krabbel," in de lijnen-groep in het menu.

4

Klik en houd de linkermuisknop ingedrukt. Sleep de aanwijzer om te tekenen van een spiraal. Krijgt de beste resultaten, ten minste totdat u meer vertrouwd met tekenen met de muis, bent door het verplaatsen van de aanwijzer langzaam.

Tekening van een hoekige spiraal met het hulpmiddel gebogen lijn

5

Open een nieuwe of bestaande PowerPoint-document. Ga naar de dia waarin u wilt tekenen van een spiraal.

6

Klik op het "Invoegen" tabblad van het lint en klik vervolgens op "Vormen" in de groep "Afbeeldingen". Een grafisch menu verschijnt onder het pictogram "Vormen".

7

Selecteer de optie van de derde-na-laatste onder lijnen; het is de gebogen lijn met het bijschrift "Curve" die verschijnt wanneer u de muisaanwijzer eroverheen.

8

Klik eenmaal op de plaats die u de spiraal wilt aan het worden. Verplaats de muis pointer. Als u de muisaanwijzer verplaatst, verschijnt er een gebogen lijn. Klik eenmaal, en die regel eindigt en een nieuwe begint van het einde. Blijven deze gebogen lijnen naar binnen of naar buiten te plaatsen in een spiraal. Wanneer u uw spiraal hebt voltooid, tweevoudig tikken voor het voltooien van de tekening.

Bewerken van spiralen

9

Klik op uw gekozen spiraal. Klik op 'Format' op het lint onder het kopje "Hulpmiddelen voor tekenen".

10

Van de spiraal-vulling, -omtrek of -effecten met de opties in de groep Vormstijlen wijzigen, of kies een thema vorm door te klikken op de "Meer" knop naast de drie shapepictogrammen thema. Deze knop ziet eruit als een horizontale lijn met een pijl eronder.

11

De spiraal van grootte wijzigen door te klikken en een van de cirkels aan het vak rond de geselecteerde spiraal te slepen. U kunt ook de grootte in de groep grootte op het lint wijzigen.

12

Klik met de rechtermuisknop op de spiraal en selecteer "Punten bewerken" in het drop-down menu om de spiraal van vorm te veranderen. Klik en sleep een van de zwarte vierkantjes die markering van de punten in de spiraal te bereiken van de gewenste vorm. U kan niet verwijderen of toevoegen van nieuwe punten. Proberen om een punt te verwijderen, wordt de gehele spiraal verwijderd.