Hoe teken een rechte lijn in Photoshop

Met al de hulpprogramma's die met Adobe Photoshop, kunnen ontwerpers vergeet dat de grafische software is tevens voorzien van hulpmiddelen waarmee volledige vrij eenvoudige taken. In plaats van gedetailleerde ontwerpen en ingewikkelde afbeeldingen, kunt u profiteren van Photoshop snelle tekenhulpmiddelen rechte lijnen te maken. Gebruik rechte lijnen voor een krijtstreep effect, te onderstrepen iets belangrijks of om te beginnen als de basis voor een meer gecompliceerde werk.

Instructies

1

Open Photoshop. Klik op het menu "Bestand". Klik op "Nieuw". Typ "Regel" in het vak "Naam". Typ de afmetingen voor het ontwerpgebied lijn in de vakken "Breedte" en "Hoogte", zoals "8" voor elk. Klik op "inch" van elke drop-down menu. Klik op de knop "OK".

2

Met de rechtermuisknop op het gereedschapspictogram van vorm, die op een grijze cirkel, grijze ster, lijn of grijze rechthoek in de buurt van de onderkant van het deelvenster "Tools lijken kan". Selecteer "Line Tool" van de vlieg-uit menu.

3

Klik in het vak "Kleur" op de werkbalk boven aan het scherm. Kies een kleur voor de regel en klik op 'OK'.

4

Klik in het vak "Gewicht". Hoe hoger dit getal, hoe dikker de lijn. "1px" is het minimum, voor de dunste lijn. Het vak "Gewicht" aan uw voorkeuren aanpassen.

5

Klik op de cursor op één zijde van het vak "Line". Druk op en houd de "Shift"-toets op het toetsenbord. Klik de cursor en trek een lijn naar de tegenovergestelde zijde van het vak. Laat u de cursor en de "Shift"-toets om de nieuwe rechte lijn weer te geven.