Hoe te zetten van een Computer in een Web Hosting Server

Hoe te zetten van een Computer in een Web Hosting Server


Vrijwel elke moderne computer kan worden omgezet in een webserver. Een van de meest populaire web serverconfiguraties is LAMP (Linux-Apache-MySQL-PHP), die gebruik maakt van het werkende systeem Linux, Apache web server, MySQL databaseserver en de PHP web ontwikkelingstaal. De gratis openSUSE Linuxdistributie wordt geleverd met alle van deze hulpprogramma's, plus veel meer nuttige web server en ontwikkeling pakketten, zoals Ruby on Rails, Java en Perl. De installatie is eenvoudig, en automatisch installeert en configureert een webserver voor u.

Instructies

Installeren van openSUSE Linux

1

Plaats de openSUSE DVD in de DVD-lezer en herstart de computer.

2

Selecteer "Installatie" op het "openSUSE installateur" venster. De installateur initialiseert, die kan enkele minuten duren.

3

Selecteer de gewenste taal en toetsenbordindeling en lees de licentie-overeenkomst in het scherm "Welcome". Klik op "Next." De installateur zal het analyseren van de systeemconfiguratie.

4

Selecteer "Nieuwe installatie" en "Gebruik automatische configuratie" in het scherm "Installatie Mode". Klik op "Next."

5

Selecteer de regio en de tijdzone voor uw gebied. Controleer of de juiste tijd wordt weergegeven. Klik op "Next."

6

Selecteer "KDE Desktop" (tenzij u Gnome verkiest) op het scherm "Desktop Selection". Klik op "Next."

7

Klik op "Volgende" op het scherm "Voorgestelde partitioneren" te accepteren van de voorgestelde verdeling, die voor de meeste gebruikers werken zal.

8

Vul uw gebruikersgegevens op het scherm van de "Nieuwe gebruiker maken". Verlof 'gebruik dit wachtwoord voor systeembeheerder' gecontroleerd. Schakel 'Automatisch inloggen'. Klik op "Next."

9

Klik op de kop van de "Software" op het "Instellingen" scherm. Vink onder "Desktop functies" alle categorie├źn zodat de geen software van de desktop is ge├»nstalleerd. Kijk onder "Server-functies" of de "en LAMP webserver" om de web serversoftware te installeren. Kijk onder "Ontwikkeling" of "Web Development" en andere ontwikkelprogramma's die u beschikbaar op de server wilt. Klik op "OK" om terug te keren naar "Installatie-instellingen."

10

Scroll naar beneden naar de onderkant van de lijst naar de "Firewall en SSH"-sectie. Klik op 'uitschakelen' naast de optie Firewall.

11

Lees de informatie op het scherm "Instellingen" en klik op "Install". Klik op "Install" op het bevestigingsvenster om de installatie te starten. Installatie duurt ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de snelheid van de computer. Als alles klaar is, zal het systeem opstarten totdat het bureaublad.

Start en de Servers inschakelen

12

Open de "aftrap Application Launcher" op de taakbalk. Klik op het "YaST-pictogram in de sectie"Computer". De "YaST Control Center" lanceert.

13

Klik op de sectie van de "System" aan de linkerzijde van het venster. Klik op het pictogram van de 'systeemservices (runlevel)' aan de rechterkant van het venster. Het venster 'System Services' verschijnt.

14

Klik op "apache2" in de kolom "Service". Klik op de "Enable" knop start de Apache webserver en configureer het starten met het systeem. Klik op de knop "OK" om het berichtvenster te sluiten.

15

Herhaal starten en inschakelen voor de mysql (MySQL databaseserver) en de sshd (SSH server) diensten.

16

Klik op "OK" en "Yes" antwoord op het bericht dat verschijnt.

17

Klik op de "Netwerk" sectie aan de linkerkant en de "HTTP Server" aan de rechterkant om te beginnen met de Apache web server configuratiewizard. Raadpleeg de Help en de on line documentatie voor informatie over het aanpassen van Apache voor uw behoeften.

Tips & waarschuwingen

  • Voor de beste resultaten verwijdert u alle partities op de schijf voordat installeren openSUSE.
  • De webserver instellen voor automatisch inhoud van gebruikers public_html directory doordat de mod_userdir module. Aangepaste webadressen verstrekken voor meerdere sites met behulp van Apache virtual hosting mogelijkheden.